ULTIMA ORĂ! Bacalaureat, sesiunea de toamnă: Promovare sub 30% în Vrancea

0
430

Informare privind rezultatele înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2022, înainte de contestații

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a centralizat astăzi, 31 august 2022, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2022, înainte de contestații.
Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web: bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).
Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 29,59 %.
Au promovat 129 de candidați, dintr-un total de 436 de candidați prezenți.
Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate sâmbătă, 3 septembrie 2022.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
• susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE,
INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,
prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

 

Comunicat de presă, 31 august 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here