FOTO: 17 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, descoperite în Vrancea

0
5417

DEER intensifică verificările pentru combaterea consumului fraudulos de energie electrică în județul Vrancea

DEER (Distribuție Energie Electrică România – n.r.) continuă verificările pentru combaterea consumului fraudulos de energie electrică și își va intensifica, în perioada următoare, acțiunile de control pe teritoriul celor 18 județe, din arealul de activitate. Echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul DEER, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, au organizat o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din localitatea Focșani, din județul Vrancea. Scopul acțiunii a fost de prevenire și combatere a sustragerilor de energie electrică.

Din totalul instalațiilor verificate în data de 24.08.2021 și 25.08.2022 au fost identificate 17 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare-racordare ilegală la rețea, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice. Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Serviciul PR & Comunicare DEER TS, 25.08.2022

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here