Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO: Grindeanu, la începerea lucrărilor pe Lotul 1 al autostrăzii Ploieşti – Buzău: Este o autostradă extrem de aşteptată

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, la predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor pe Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al Autostrăzii Ploieşti – Buzău că această autostradă este „extrem de aşteptată” şi crede că va fi finalizată în termenele pe care constructorii le au asumat prin contract. „Astăzi s-a semnat ordinul de începere. E un lot de aproximativ 21 de km, un lot care are termen de finalizare 20 de luni. Deci, se intră în perioada de execuţie. (…) Este o autostradă extrem de importantă, aşteptată de către românii din această zonă până la Paşcani şi care, cred eu, cu constructori serioşi care se vor ţine de termenele angajate, va fi finalizată în termenele pe care le au asumat prin contract”, a spus ministrul.

El a explicat că finanţarea este asigurată prin PNRR până la Paşcani.

„Vorbim de PNRR până la Paşcani, iar de la Paşcani în sus – Suceava, Siret vor fi finanţări pe viitorul exerciţiu financiar european, pe POT – Programul Operaţional de Transporturi, astfel încât coloana vertebrală a infrastructurii din Moldova A7 să intre într-un final în faza de execuţie. Ştiu că în această perioadă (…) poate a părut o perioadă (…) în care am comunicat foarte mult despre semnarea de noi contracte. Aş vrea să vă spun că nu se pot face autostrăzi sau loturi de autostrăzi sau de cale ferată, dacă nu ai contracte. Şi în perioada următoare vom semna contracte pe loturile următoare, (…) toate sunt în proceduri mai înaintate, unele foarte înaintate sau suntem în perioada în care se vor depune ofertele până undeva în jurul mijlocului lui septembrie, astfel încât să putem să intrăm în procedura de execuţie. Ne lipseşte infrastructura şi ne lipseşte de ani buni, de zeci de ani şi e o datorie pe care statul trebuie să o plătească, dar ca să faci autostrăzi şi căi ferate, trebuie să ai contracte. Acest lucru s-a întâmplat la un ritm alert în ultimele luni şi se intră acum în faza cealaltă, faza de execuţie”, a mai spus Grindeanu.

Conform unei informări anterioare a ministrului, lucrările includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 metri. „Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR. Autostrada Ploieşti-Buzău este prima secţiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova (A7)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook, în urmă cu circa două săptămâni. Autostrada Moldovei A7 va avea în total aproape 440 de kilometri, de la Ploieşti până la Siret, la graniţa cu Ucraina. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?