Peste 200 de conducători auto au fost înregistrați depășind viteza legală, săptămâna trecută

0
886

În perioada 8-14 august a.c., polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au acționat pe drumurile publice din județ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive sau a celei neadaptate la condițiile de drum.

Controalele polițiștilor au vizat impunerea respectării regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și de trafic și a celei excesive.

Acțiunile s-au desfășurat conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere (ROADPOL) și au fost coordonate de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au verificat peste 350 de autovehicule, fiind aplicate 214 sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză.

59 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă de viteză admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar 9 șoferi au fost înregistrați circulând cu autovehiculul cu viteze peste limita admisă, de peste 70 km/h.

Toți cei 68 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, celor 59 fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, iar celor 9 care au depășit limita de viteză cu peste 70 km/h le-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, aceștia nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

Polițiștii vrânceni desfășoară în mod permanent astfel de acțiuni preventiv-reactive și vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și de trafic, să măriți atenția pe toată durata deplasării și să respectați regulile de circulație, pentru a ajunge cu bine la destinație.

Comunicat IPJ Vrancea din 16 august 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here