Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

CJ Vrancea are nevoie de electricitate și gaze naturale în mai multe locuri de consum, inclusiv la fostul tribunal sau „Căprioara”

Consiliul Județean caută să încheie în condiții cât mai avantajoase contracte pentru furnizarea de energie electrică și de gaze naturale pentru mai multe locuri de consum pentru care este „răspunzător”. În acest sens, instituția a scos la licitație pe SEAP două contracte – pentru furnizare de energie electrică pentru locurile de consum din patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale Județul Vrancea în perioada 2023 – 2025, respectiv furnizare de gaze naturale pentru locurile de consum din patrimoniul UAT Județul Vrancea în perioada 2023 – 2027. În ambele licitații se arată că este vorba despre contracte subsecvente, care „vor fi încheiate anual sau ori de câte ori apare o necesitate/ majorare/ micșorare de preț nouă, cuantumurile valorice a fiecărui contract subsecvent vor fi stabilite în raport cu necesitățile ce fac obiectul contractului și a resurselor financiare pe care autoritatea contractantă le are la dispoziție”.

În ceea ce privește achiziția de energie electrică, valoarea maximă a acordului cadru a fost calculată la 9.326.470,58 lei, în timp ce valoarea minimă la 7.764.201,14 lei. Operatorii economici interesați de participarea la procedura de atribuire vor putea depune oferte pentru unul, pentru mai multe loturi sau pentru toate loturile – 6 la număr. În primul lot este inclus sediul CJ Vrancea din strada Dimitrie Cantemir nr. 1 Focșani, imobilul birouri din Cuza Vodă nr. 28, două garaje pe Dimitrie Cantemir nr. 3 A, bl P4, sc 4 și un imobil birouri în Slobozia Bradului. Lotul 2 este UIP SMIDS – platformele 1 și 2 din str. Galați nr. 20, Mândrești-Munteni, platforma colectoare Odobești, stația de transfer din Cîmpineanca, platformele 1 și 2 din Adjud, platforma colectoare din Mărășești, platforma din Panciu, stația transfer Vidra și stația de sortare din Movilița. Lotul 3 îl reprezintă punctul de consum din str. Aleea Stadionului nr. 2 – Bazinul de înot didactic din Focșani, lotul 4 – punctul de consum din Bdul Unirii nr.7 – Centrul Militar Zonal Focșani, iar lotul 5 – Crângul Petrești. 

Cât despre lotul 6, aici sunt de asemenea mai multe locuri de consum: imobil birouri de pe str. Republicii nr. 13, Focșani, birouri Galeriile de Artă, Bdul Unirii nr. 57A Focşani, Secţia de istorie a Muzeului Vrancei, din str. Gării nr. 1, Focşani, Secţia ştiinţele naturii şi acvariu, str. Cuza-Vodă nr. 35, clădirea Tribunalul Vrancea, str. Cuza Vodă nr. 8, teren și Complex Căprioara din Petrești, Vînători, Biroul relații externe și dezvoltare regional, din Bdul Dimitrie Cantemir nr. 24. Chiar dacă unele dintre imobile nu sunt încă date în folosință, în caietul de sarcini se arată că valorile au fost stabilite având în vedere consumul de energie electrică estimat pentru 12 luni respectiv 24 luni, în baza istoricului de consum ale autorității contractante pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021. 

În licitația pentru furnizarea de gaze naturale se arată că este vorba despre o cantitate maximă estimată acord cadru de 30.117,88 MWh, iar minimă – 13534,88. Valoarea totală a fost estimată a fi cuprinsă în intervalul dintre 17.960.738,30 și 39.966.321,16 lei, tot pentru 6 puncte de consum, 5 fiind în Focșani. „Scopul acestei proceduri este achiziţionarea de gaze naturale pentru punctele de consum menţionate, de la orice furnizor titular de Licenţă de furnizare a gazelor naturale eliberată de ANRE, care activează pe piaţa liberă, la tarife negociate mai mici decât cele pe piaţa reglementată, având scopul de a reduce cheltuielile cu gazele naturale prin încheierea unui acord cadru de furnizare în condiţii economice avantajoase”, se specifică în documentație, cu o lămurire în plus: gazele naturale vor fi utilizate pentru încălzire și prepararea apei calde menajere.

Concret, se caută gaze naturale pentru Bazinul de înot didactic, birourile din str. Cuza Vodă nr. 28, Republicii 13, Cuza Vodă 8 (clădirea fostului Tribunal Vrancea), de pe Bdul Dimitrie Cantemir nr. 25, (clădirea – Birou relații externe și dezvoltare regională), plus clădirea fostului Hotel Căprioara din incinta Crângului Petrești. „Primele două puncte de consum sunt active și anume: punctul de consum nr. 1 – din strada Aleea Stadionului nr. 2, municipiul Focșani; punctul de consum nr. 2 – din str. Cuza Vodă nr. 28, municipiul Focșani. La cantitatea consumului estimat pentru cele două puncte de consum active, se adaugă încă patru puncte de consum conform estimărilor, la momentul identificării necesității. Pentru punctul de consum nr. 3 din str. Republicii nr. 13, municipiul Focșani, furnizarea se va face din momentul retragerii administrării de la DGASPC Vrancea, și va fi introdus în următoarele contracte subsecvente. Punctul de consum nr. 4 – din str. Cuza Vodă nr. 8, municipiul Focșani (clădirea fostului Tribunal Vrancea) respectiv punctul de consum nr. 5 din Bdul Dimitrie Cantemir nr. 25, municipiul Focșani (clădirea – Birou relații externe și dezvoltare regională), punctul de consum nr. 6 – clădirea fostului Hotel Căprioara din incinta Crângului Petrești, acestea vor fi introduse în următoarele contracte subsecvente, întrucât la imobilele respective se derulează investiții care urmează a se finaliza în perioada imediat următoare”, se arată în caietul de sarcini. Tot de aici aflăm că finalul anului 2022 va aduce cu sine darea în folosință atât a clădirii fostului Tribunal Vrancea, cât și cea a Biroului de relații externe, iar clădirea fostului Hotel Căprioara va fi dată în folosință după finalizarea lucrărilor de reabilitare, la sfârșitul anului 2023. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?