Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Gimnastică – România, calificată la Campionatul Mondial!

Olympiahalle din Munchen, locul de desfășurare a Campionatelor Europene de Gimnastică, a fost locul în care focșăneanca Ana-Maria Bărbosu și-a confirmat excepționalul rezultat de la Campionatul European al junioarelor, de la Mersin – Turcia unde a câștigat șase medalii de aur din șase posibile devenind, practic, campioană europeană absolută. La debutul său în competiția senioarelor, Ana a reușit o foarte bună clasare pe locul 7, cu 53.032 puncte, la individual compus, unde era a doua după trei subdiviziuni. După intrarea în concurs a marilor forțe ale gimnasticii feminine europene actuale – Italia, Marea Britanie, Germania, Franța, a fost devansată de alte cinci sportive. La aparate, Ana-Maria Bărbosu a avut la bârnă un exercițiu pe care l-a executat la un nivel de vârf și cu care a încheiat calificările pe primul loc. O clasare de finală a avut și după exercițiul de la sol. Foarte aproape de finală a fost și la paralele unde a fost rezerva a treia. Rezultatele Anei: sărituri – 12.733, paralele – 13.500, bârnă -13.533, sol 13.266. Punctajul Anei la individual compus a contribuit decisiv la clasarea echipei României alcătuită din Ana-Maria Bărbosu, Andreea Preda, Silviana Sfiringu și Antonia Duță, pregătite de antrenorii Gina Gogean Groza, Cristian Moldovan și Lucian Sandu, pe locul 9, care i-a adus calificarea la Campionatul Mondial din toamnă, cu totalul de 152.063 puncte. România a ratat cu opt zecimi de punct intrarea în finală!

Fără medalii la aparate! 

La bârnă, Ana Maria Bărbosu, notată cu 13.533 în calificări a avut o ezitare la urcare apoi a alunecat și a căzut de pe aparat, a continuat, dar nu a reușit să obțină decât o notă de 11.566 cu care s-a clasat a opta. Cu nota din calificări ar fi fost cu detașare campioană europeană! 

La sol, Ana a intrat în finală cu nota 13.266, a avut o evoluție la nivel foarte bun, a primit nota 13.633 cu care s-a clasat pe locul al patrulea. 

După terminarea exercițiilor din finală ale Anei Maria, antrenoarea ei de la CSȘ Focșani, Daniela Trandafir mi-a spus: ”Nu este nimic pierdut! În schimb mi-ar fi plăcut să o pot lua în brațe când a coborât de pe bârnă! Sunt foarte mândră de ea. Este un copil deosebit!”.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?