Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO! Caravana Siguranței, în Crângul Petrești – eveniment de educație rutieră, dedicat tuturor copiilor și părinților!

Sâmbătă, 13 august, în Crângul Petrești s-a desfășurat evenimentul ”Caravana Siguranței” la care Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a fost partener.

Având în vedere că se apropie începutul unui nou an școlar, în intervalul 12.00 -15.00, polițiștii Biroului Sigurață Școlară și ai Serviciul Rutier s-au întâlnit în aer liber, în Crângul Petrești, cu zeci de elevi cărora le-au reamintit reguli de circulație dar și reguli pentru siguranța acasă, la școală și pe stradă.

În cadrul Caravanei Siguranței nu au lipsit distracția și voia bună:copiii au desenat, au prezentat importanța practicării unui sport (prin lecții de autoapărare) și le-au fost lansate provocări, în cadrul unui concurs tematic pe echipe.

De asemenea, organizatorii de la IVAS ŠKODA Focșani și polițiștii au prezentat importanța sistemelor de siguranță, folosirea semnalizării și a sistemului ISOFIX, montarea scaunului de copil, ce trebuie făcut în caz de accident cu sau fără victime, dar și cum se încheie o înțelegere amiabilă.

Copii și adulți au învățat de ce e bine să își formeze un comportament responsabil, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație atât în calitate de pieton, cât și de participant la trafic (auto-moto).

La eveniment s-au alăturat și motocicliști,
pentru a-i face pe cei prezenți să conștientizeze prezența vehiculelor pe două roți în trafic dar și pentru a semnala problemele cu care se confruntă în trafic.

text, video și foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?