Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Futsal – Sportul Ciorăști se desființează!

  • Motivul este comun și altor echipe sportive: nu sunt bani!

Cea mai frumoasă poveste de succes – după cea a handbalului – din sportul vrâncean la nivel de echipe, am numit formația de futsal Sportul Ciorăști, a ajuns la sfârșit. Mai prozaic spus, Sportul Ciorăști nu se mai înscrie în Campionatul Ligii I ceea ce înseamnă, practic, desființarea. Informația mi-a fost spusă de președintele CSL Ciorăși, George Ioniță și mi-a fost confirmată de primarul Nicolae Braicău, cel care a fost susținător al echipei și în calitate de edil și ca suporter la meciurile pe care Sportul le-a jucat în campionat și Cupa României în Sala Polivalentă din Focșani. Primarul Ciorăștiului mi-a spus fără ocolișuri: ”Nu sunt bani! Mai analizăm, dar nu sunt mari speranțe că vom continua. Cu părere de rău, până la urmă vom ajunge la concluzia să nu mai înscriem echipa în campionat. Pentru că președintele clubului știe mai bine care sunt nevoile echipei și care sunt posibilitățile, am lăsat la latitudinea lui. Și a ajuns la aceeași concluzie”. 

George Ioniță, cel care a reușit împreună cu colaboratorii săi o spectaculoasă promovare a Sportului în Liga I, după un an de la înființarea echipei care avea apoi să reușească un parcurs excelent în întrecerea celor mai bune grupări de futsal din România – locul 5 la final de campionat, mi-a declarat: ”E păcat de tot ce am făcut în doi ani. Ciorăștiul rămâne fără futsal. Îmi pare rău! Am făcut tot ce am putut. Am încercat să găsim susținere peste tot pe unde am sperat să existe. Am încercat și să ducem echipa la CSM Focșani 2007, dar nu am avut răspunsul dorit. Nu sunt bani, mi s-a spus. În consecință, terminăm aici și așteptăm vremuri mai bune. Dacă nu cumva apare de undeva un sponsor potent care să ne ajute să menținem în Liga I la futsal singura echipă de comună din România. Dintr-o comună vrânceană despre care presa de sport a scris laudativ în anul trecut. Scriind despre echipa comunei a scris implicit și despre Județul Vrancea. Am făcut această pecizare cu vaga speranță că ar putea veni finanțarea de la nivel județean. Din partea noastră atât s-a putut! Nu ne-am făcut de rușine nici noi, nici județul! Mulțumesc pentru susținerea primită în anul trecut, cum vă mulțumesc dumneavoastră și Monitorului de Vrancea care ne-ați fost mereu alături!”

George Ioniță mi-a mai spus multe, cu un năduf apăsat. Cu năduful omului care a pus suflet într-un proiect ce a fost de succes, care a renunțat la foarte multe ale sale, a lucrat cu pasiune, pro bono. Și care își trăiește neputința de a continua. Nu pentru el, ci pentru ciorăștenii care au trăit bucuria de a-și putea încuraja favoriții, în Sala Polivalentă din Focșani sau în transmisiile televizate, în timp ce întâlneau cei mai buni jucători din țară. Din proiectul Sportul Ciorăști – futsal rămâne doar frumusețea poveștii și regretul că s-a terminat prea repede. 

În calendarul competițional al Ligii I la futsal ediția 2022-2023, Sportul Ciorăști este programată în prima etapă, la 3 septembrie, acasă, cu West Deva. Oficialii federali vor fi nevoiți să refacă programarea campionatului. Ar mai fi posibilitatea ca FR Fotbal să adopte singura echipă de comună din România până când vor apărea condiții mai bune. Nu ar costa-o mare lucru. George Ioniță mi-a spus că un miliard și jumătate de lei în bani vechi ar fi suficienți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?