FOTO! Acțiune desfășurată astăzi la Mausoleul Eroilor din Focșani, în cadrul proiectului „Școala de Vară la Muzeul Vrancei”

0
305

Astăzi, 11 august, jandarmii vrânceni, alături de polițiști de prevenire din cadrul IPJ Vrancea au fost prezenți la Mausoleul Eroilor din Municipiul Focșani, unde au desfășurat activități de prevenire și informare cu un grup de 12 copii, în cadrul proiectului „Școala de Vară la Muzeul Vrancei’’.

În timpul întâlnirii, tinerii au aflat de la jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, de ce este important să nu apeleze la violență pentru rezolvarea conflictelor și cum poate fi evitat comportamentul agresiv. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, precum și la riscurile și consecințele consumului de droguri şi alcool.

În cadrul aceluiași eveniment, jandarmii montani le-au prezentat elevilor câteva reguli de urmat în drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane. De asemenea, echiparea corespunzătoare pe munte, importanța respectării traseelor marcate, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării numărului unic de urgență ,,112’’ în caz de necesitate, au fost subiecte aduse în atenția copiilor.

Campania preventiv – educativă „Vacanţa în siguranţă” va continua pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri interactive cu copii și adolescenți.

text și foto: Biroul de presă al IJJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here