Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Johnny Fătu, sovejanul care trăiește visul american, a venit acasă

Pentru că suntem în luna august, mulți dintre cei plecați peste hotare revin acasă. Acasă este cuvântul care umple sufletul, acasă însemnă copilăria de odinioară, amintiri depănate pe ulițele satului dar și momentul în care îi revedem pe cei dragi și amintirea celor care nu mai sunt printre noi. (…)

Am avut deosebita plăcere să discut cu domnul Ion Fătu, sovejanul care trăiește visul american și ori de câte ori are ocazia se reîntoarce acasă, la Soveja. O poveste de succes, cu oameni de succes…

Ion sau Johnny Fătu, cum îi spun apropiații, este un exemplu pentru generațiile tinere. În 1968 intră la Universitatea Politehnică din București, apoi, după doi ani este admis la Institutul Electrotehnic din Leningrad.

După ce finalizează studiile se reîntoarce în țară la Universitatea Politehnică București, iar în anul 1997 ajunge în SUA, în California, la un concurs cu câțiva studenți, urmând ca apoi să se stabilească în Boston.

„Soveja a dat nume importante de oameni, în mai toate domeniile, așa cum spuneam – povești de succes cu oameni de succes. Ziua de astăzi mi-a bucurat sufletul și pot spune că sunt mai bogat pentru că am avut ocazia să cunosc oameni ale căror povești pot deveni un best seller”, a declarat primarul Ionuț Filimon.

Sursa text și foto: Facebook/Primăria Soveja

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?