Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Au sărit gardul ca să meargă la furat de fier vechi dintr-o fostă cramă

Condamnare cu executare pentru un bărbat de 36 de ani din Slobozia Bradului și cu suspendare pentru un vecin al acestuia, în vârstă de 24 de ani, ambii fiind găsiți vinovați de tentativă de furt. Cei doi au încercat să sustragă fier vechi de la o fostă cramă din județ, iar unul dintre aceștia l-a luat ca ajutor chiar pe fiul său minor, însă au avut ghinion: au fost surprinși în fapt, chiar dacă plecaseră pregătiți să ia bunuri pe care ulterior, cel mai probabil, voiai să le valorifice. Vrâncenii plecaseră „înarmați” cu mai multe scule, pentru a le fi mai ușor să demonteze bucățile de fier, scule care au fost confiscate: 5 leviere, trei ciocane, un topor, o cheie metalică roti 66 cm, 2 pile metalice, cheie de roti în cruce 66 cm, pânză bonfaier, peste 30 de chei metalice de diferite tipuri și mărimi, doi cleşti metalici, mai multe prelungiri și capete tubulară, 2 şurubelniţe, un set imbus și 2 burghie, toate aflate într-o ladă din plastic.

(…) condamnă pe inculpatul (…), pentru tentativă la furt calificat, la o pedeapsă de 1 an închisoare, în regim de detenţie. (…) deduce din durata pedepsei pronunţate perioada reţinerii inculpatului, de la 03.01.2022 până la 04.01.2022. (…) menţine măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpat. (…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 9 luni închisoare pentru tentativă la furt calificat. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, (…) obligă inculpatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Slobozia Bradului sau Grădiniţa Slobozia Bradului, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) deduce din durata pedepsei pronunţate perioada reţinerii inculpatului, de la 03.01.2022 până la 04.01.2022.

Ia act că persoana vătămată SC (…) Panciu, prin lichidator judiciar (…) s-a constituit parte civilă în procesul penal, fără a indica valoarea pretenţiilor. (…) obligă pe fiecare dintre inculpaţi la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 700 lei (400 lei pentru faza de urmărire penală şi 300 lei pentru faza de judecată). Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Cei doi, împreună cu minorul, pentru care procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală, au fost surprinși în fapt pe 3 ianuarie anul acesta, dat fiind că un vecin care locuia în preajma cramei auzise zgomote și îl anunțase pe economistul şi totodată gestionarul bunurilor. Mai departe, a fost anunțată poliția, oamenii legii constatând la fața locului că, la aproximativ 50 m de gardul împrejmuit al cramei, se afla o autoutilitară cu număr de înmatriculare provizoriu, cu care se deplasaseră inculpații, aceștia fiind depistaţi în curte, în timp ce desfăceau două pompe din inox, folosind chei, ciocane şi leviere. Ulterior, în timpul anchetei, avea să se stabilească că inculpații intraseră în curtea fostei crame prin escaladarea gardului, ziua în amiaza mare, fiind prinși după circa 15-20 minute.

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?