Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO ȘI FOTO: Copiii beneficiază de trei noi locuri de joacă în Focșani

Primarul Cristi Misăilă a inaugurat, la finele săptămânii trecute, trei noi locuri de joacă realizate în municipiul Focșani.

Locul de joacă de pe B-dul Independenței, în spatele Bisericii Sf. Gheorghe, din zona Direcției Silvice, a fost inaugurat vineri după ce zona a fost sistematizată, au fost realizate noi alei pietonale de acces, iar cele vechi au fost reabilitate. De asemenea, parcarea a fost eliberată de garaje și a fost asfaltată, iar vineri, DDSP Focșani a început trasarea acesteia. Copiii, alături de părinți și bunici, au venit la joacă, dornici să se dea în leagăne sau pe tobogane. „Înainte a fost un loc de joacă care, din păcate, nu a mai fost întreținut și s-a degradat. Iată că astăzi am reușit să-i schimbăm fața, mai ales că mâine este 6 august, este Schimbarea la față, și mă bucur că și acest loc a avut o schimbare în bine pentru copiii noștri și pentru viitorul acestor copii minunați pe care Focșaniul îi are. Le mulțumesc tuturor pentru răbdarea de care au dat dovadă și sper să se bucure cât mai mulți copii de aceste locuri minunate‟, a declarat vineri primarul Cristi Valentin Misăilă.

La locul de joacă situat în zona Comcereal, în afară de reabilitarea completă a acestuia, s-au efectuat lucrări de igienizare a copacilor din zonă și de amenajare a spațiilor verzi. „Ne aflăm astăzi la unul din cele 14 locuri de joacă ce sunt reabilitate în urma unui proiect finanțat din bugetul local. Suntem la locul de joacă situat la intersecția străzilor Bulevardul Unirii cu Anghel Saligny. Mă bucur foarte mult că am reușit să ne încadrăm în termenul contractual, în primul rând, și-n al doilea rând, că am putut să dăm viață acestui colț. Sunt foarte mulți copii în zonă care și-au dorit să aibă propriul lor loc de joacă pentru că aici se pot juca în siguranță, iar părinții sunt mai liniștiți. Mă bucur că am reușit să le creăm niște condiții decente și civilizate pentru a putea să-și petreacă timpul liber‟, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

Copiii au avut parte de multă joacă, voie bună, muzică, iar cei care au vrut, s-au lăsat pe mâna talentaților elevi de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani, care s-au ocupat de pictură pe față. Primarul Misăilă a fost întâmpinat cu zâmbetul pe buze atât de copiii care au vrut să facă poze cu el, cât și de părinții și bunicii care au spus că „era nevoie de aceste parcuri‟.

Sâmbătă, primarul a inaugurat locul de joacă pentru copii din zona str. 1 Decembrie, intersecție cu str. Constituției, după ce zona a fost sistematizată, au fost realizate noi alei pietonale de acces, iar cele vechi au fost reabilitate. De asemenea, parcarea a fost eliberată de garaje și a fost asfaltată.

Locurile de joacă beneficiază de bănci pentru adulți, toaletă cu apă curentă, dar și de cișmele cu apă potabilă. Ele funcționează după un regulament, sunt administrate de DDSP Focșani și sunt supravegheate și păzite.

Primăria Focșani a demarat, în octombrie 2021, execuția lucrărilor din cadrul proiectului care vizează construirea a 14 locuri de joacă în diferite zone ale orașului, astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a merge la joacă în cartierul în care locuiesc. Este vorba despre:

1. Str. Bârsei nr. 8 – dat în folosință;

2. Str. Teiului, bl. 11E – dat în folosință;

3. Str. Ghinea Dorinel, intersecție cu str. Magheru – dat în folosință;

4. Str. Mare a Unirii, intersecție cu str. M. Eminescu – dat în folosință;

5. B-dul Independenței, în spatele Bisericii Sf. Gheorghe – dat în folosință;

6. B-dul Unirii, intersecție cu Str. Anghel Saligny – dat în folosință;

7. Str. 1 Decembrie, intersecție cu str. Constituției – dat în folosință;

8. Str. Duiliu Zamfirescu – lucrări în curs;

9. Str. Ulmului nr. 11 – ANL Sud – lucrări în curs;

10. Str. Ulmului nr. 5 – ANL Sud – lucrări în curs;

11. Str. 1 Decembrie, intersecție cu str. Bucegi – lucrări în curs;

12. Str. Revoluției (bloc MOONEN) – lucrări în curs;

13. Str. 1 Iunie (în spate Mausoleului Eroilor – Sud) – lucrări în curs;

14. Str. Eroilor – lucrări în curs;

Edilul a precizat că, până la sfârșitul acestui an, vor fi finalizate toate cele 14 locuri de joacă finanțate cu bani de la bugetul local.

Sursa foto: Cristi Valentin Misăilă, Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?