Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Prim ministrul Nicolae Ciucă a anunțat, la Focșani, o rectificare pozitivă

Prim ministrul Nicolae Ciucă a discutat, sâmbătă, cu autoritățile locale despre problemele comunităților din Vrancea. Vizita în județ a avut ca obiectiv participarea la manifestările organizate la Mausoleul Eroilor de la Mărășești cu ocazia zilei de 6 august. În cadrul vizitei, premierul Ciucă a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma și cu prefectul Nicușor Halici despre nevoile de finanțare a proiectelor aflate în derulare la nivelul județului.

După manifestările de la Mărășești, premierul s-a întâlnit cu primarii liberali în cadrul unei ședințe la sediul Consiliului Județean. Edilii i-au prezentat prim ministrului Ciucă problemele pe care le au la derularea proiectelor, în special din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții care creează o presiune pe bugetele locale. La finalul discuțiilor a avut loc o scurtă conferință de presă în cadrul căreia premierul a anunțat că urmează o rectificate pozitivă și a subliniat că „este nevoie de o colaborare mai aplicată între autoritățile locale și ministerul fondurilor europene dar și celelalte ministere care derulează proiecte pentru autoritățile locale”.

Premierul a arătat că a luat act de problemele create de seceta pedologigă iar deciziile privind despăgubirile sau declararea Vrancei ca zonă calamitată vor fi luate la inițiativa Ministerului Agriculturii. Nicolae Ciucă a subliniat că rectificarea va fi prezentată în dezbatere publică, de către Ministerul Finanțelor Publice. „Rectificarea este, aşa cum spuneam, una pozitivă. Doresc să subliniez că, în cursul săptămânii viitoare, ea va fi făcută publică, va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor. Sunt aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuarea programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite din cauza acestor creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi inexistenţa fondurilor de cofinanţare. Este un aspect care a fost luat în calcul, la revizuire, la nivelul Ministerului Finanţelor”, a declarat sâmbătă premierul Nicolae Ciucă. Acesta a subliniat că încă nu se cunoaște impactul asupra bugetului a măsurii de compensare a prețurilor la energie. „Nu am putut să finalizăm toate aceste demersuri ale rectificării, pentru că dorim să vedem cât ne costă compensarea pe luna aprilie, furnizorii nereuşind să ne furnizeze până în acest moment facturile să putem să închidem o lună, complet”, a explicat prim ministrul Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Dana Lepădatu/AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?