Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Elevi ai Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza‟ din Panciu, stagiu de practică în Portugalia

Timp de trei săptămâni, 15 elevi de la Liceul Tehnologic ,,Al. I. Cuza‟ din Panciu au beneficiat de un stagiu de practică în Portugalia prin intermediul unui proiect Erasmus +. Pe lângă îmbunătățirea competențelor personale și profesionale, elevii au vizitat câteva obiective culturale și au încercat să se familiarizeze cu locurile și tradițiile.

Fluxul II de mobilitate al elevilor Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza» din Panciu, derulat în cadrul proiectului Erasmus+, Barcelos-Portugalia, în perioada 10.07.2022 – 30.07.2022, a făcut posibil ca 15 elevi de la Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» Panciu, Vrancea, din clasele a X-a liceu, specializarea Organizator banqueting, și a X-a profesională, calificarea Bucătar, însoțiți de doamnele profesoare Lidia Marin și Oana-Voichița Rus, să beneficieze de un stagiu de practică de trei săptămâni în regiunea Barcelos-Portugalia, în cadrul PROIECTULUI ERASMUS+, MOBILITĂȚI VET, NUMĂR PROIECT 2021-1-RO01-KA122- VET000037762, «VIITOR PROFESIONAL CU ERASMUS+»‟, se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanții Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza‟ Panciu.

Principalele obiective ale proiectului au fost „creșterea nivelului de competențe profesionale de specialitate, îmbunătățirea competențelor cheie și personale: sociale, interculturale, lingvistice, digitale, a unui comportament tolerant printr-o primă experiență de mobilitate europeană‟. Instruirea practică s-a desfășurat în cadrul mai multor restaurante de la malul Oceanului Atlantic, „din regiunea Minho, în nordul Portugaliei‟, iar programul de pregătire profesională „a fost completat cu vizite culturale organizate în: Porto, Viana do Castelo, Valenca, Oceanul Atlantic, Barcelos, Braga și Guimaraes. Aceste vizite au permis familiarizarea elevilor cu locurile și tradițiile din zonă. Certificarea și recunoasterea competenţelor dobândite în urma mobilității se face prin Europass Mobility. Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret şi sport pentru perioada 2021-2027, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?