Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: A fost Maratonul ”Pe aici nu se trece!”, ediția a 11-a

6 August 2022. Ziua în care s-au împlinit 105 ani de la strălucita victorie de la Mărășești din 6 august 1917 a fost și a celei de-a 11-a ediții a Maratonului ”Pe aici nu se trece!”, organizat de Asociația Club Sportiv Eco Alpin București, în parteneriat cu Primăria Comunei Răcoasa, Direcția pentru Sport Vrancea, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA), Consiliul Județean Vrancea și Prefectura Vrancea, pe un traseu de 46 km. – Mărăști, Răcoasa, Varnița, Străoane, Panciu, Tișița, Mărășești.

Maratonul ”Pe aici nu se trece!”, care face parte din ciclul “Din dragoste pentru România și pentru istoria ei”, început în 2011 din inițiativa colonelului în rezervă adjudean Ilie Roșu, ”este dedicat eroilor care au căzut în luptele din Primul Război Mondial…la Mărășești, Mărăști, Oituz și Târgu Ocna”, în semn de recunoștință pentru jertfa acestora, așa cum este precizat într-un comunicat primit de la organizatori.

Au onorat memoria eroilor prin participarea la maraton colonelul în rezervă Ilie Roșu, Victor Ilie, din Brăila, Stan Turcu, din București, Florin Simion din Chiajna, japoneza Hiroko Ogawa, Cătălin-Doru Brăila, din Galați, Constantin Donos, Viorel Stan. După ce ”Părintele Florin a rostit o rugăciune pentru eroii neamului, Rugăciunea Tatăl Nostru, binecuvântându-i pe toți concurenții și a fost intonat Imnul de Stat al României, viceprimarul Comunei Răcoasa, Ionel Vlădoiu a dat startul din fața Mausoleului Eroilor din Mărăști la orele 00:30”. ”S-a alergat simbolic, grupați într-o ștafetă, pe un traseu de 46 de km, … iar 16 copii din Răcoasa au alergat într-o cursa populară simbolică între Mausoleul Mărăști și Arcul de Triumf din Mărăști”, mai este precizat în comunicat.

Maratoniștii au făcut opriri în fața Primăriei Răcoasa, Monumentului Eroilor din Răcoasa, Monumentul Înfrățirii de la Varnița, a Monumentului Ecaterinei Teodoroiu, a Monumentului Eroilor din Panciu. La ieșirea din Panciu, maratonistii au fost preluați de echipajele Poliției Rutiere a județului Vrancea, fiind conduși pe traseu prin fața Cimitirului German, a Monumentului de la Tișița, până la Mausoleul Eroilor de la Mărășești. Maratonul s-a încheiat la ora 08:00 cu turul de onoare al maratoniștilor. … În fața Mausoleului Eroilor a avut loc festivitatea de premiere. Maratoniștii au oferit generalului Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării, grupului de generali prezenți, Președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, Vicepreședintelui Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, medalia Maratonului ”Pe aici nu se trece!”. Ilie Roșu a primit medalia Șefului Statului Major al Apărării, iar japoneza Hiroko Ogawa a fost felicitată de șeful Statului Major al Apărării.

Imaginile ce ilustrează textul au fost primite de la colonelul Ilie Roșu, organizorul de facto al Maratonului ”Pe aici nu se trece!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?