Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO! Traseul turistic din Rezervația Cheile Tișiței rămâne închis!

În urma fenomenelor meteo extreme de la sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea a decis închiderea traseului turistic din rezervația Cheile Tișiței, acesta fiind afectat serios de viitura produsă.
Reamintim că salvatorii montani au fost solicitați pentru a interveni în sprijinul mai multor turiști blocați pe traseu, fiind surprinși de viitură.
.
Joi 4 august 2022, o acțiune comună a Salvamont Vrancea și a Parcului Natural Putna Vrancea și-a propus să realizeze o primă evaluare a efectelor acestor fenomene naturale. A fost verificat traseul de la intrarea în Rezervația Cheile Tișiței până la „Tunelul Mare”.
Poteca în lungime de 7 kilometri și marcată cu triunghi roșu, a fost afectată pe mai mult de două treimi. Au fost constatate zone cu poteca îngustată, surpată, cu pericol de prăbușire, zone cu depozite majore de aluviuni(pietre și material lemnos). Au fost complet distruse cele trei podețe din lemn ce asigurau traversarea râului Tișița. Pe mai multe sectoare apa și-a schimbat cursul, producând modificări majore ale albiei. Debitul râului se menține ridicat, fiind dificil de traversat.
În perioada imediat următoare se vor executa lucrări de limitare a efectelor viiturii, se va consolida poteca și vor fi eliminate aluviunile depuse. Considerăm că intervențiile vor dura mai multe săptămâni. Până la remedierea situației vă recomandăm să evitați drumețiile în zonă, existând un risc major de accidentare.
.
Dacă totuși decideți să parcurgeți acest traseu, vă recomandăm: să vă echipați corespunzător cu încălțăminte cu talpă aderentă, să acordați atenție sporită pasajelor periculoase și să vă informați suplimentar apelând Dispeceratul Salvamont Vrancea 24/24 la numărul de telefon 0738 40 70 80.
Traseul este în cea mai mare parte accidentat și se poate parcurge doar cu echipament adecvat, sunt necesare cunoștințe de deplasare în teren variat și experiență peste medie.
.
Acordați atenție și prognozei meteo, iar dacă totuși sunteți surprinși de ploi abundente și viituri: NU TRAVERAȚI APA DACĂ NIVELUL ACESTEIA ESTE RIDICAT!
.
Nu uitați că în ce mai mare parte a „Rezervației Naturale Cheile Tișiței nu este semnal GSM, nici chiar pentru apelurile de urgență. Înainte de a pleca pe traseu comunicați intenția dumneavoastră salvatorilor montani, familiei sau personalului unde sunteți cazați.
.
Informații: Salvator montan: Marius Adrian Coviltir,
Șef de Formație Salvamont Vrancea
.
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?