FOTO: Expoziție inedită de Cărți poștale, medalii și carte veche, la Biblioteca Județeană

0
112

6 August 1917 – Mărășești – 105 ani

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită să vizitați expoziția organizată cu prilejul celor 105 ani de la glorioasa Victorie a Armatei Române, din vara anului 1917, de la Mărășești. Pentru prima dată, sunt reunite într-o amplă expoziție, 105 piese, grupate astfel:

  • 47 de cărți vechi dedicate marelui eveniment istoric de la Mărășești de la 6 august 1917, dintre care unele sunt piese rare și bibliofile, din colecția de Carte veche a bibliotecii;

  • 53 de Cărți poștale vechi despre orașul Mărășești înainte, în timpul și după primul Război Mondial, din colecția personală a prof. Neculai Aurel;

  • 5 medalii și brevete primite din partea României, a Angliei, a Franței și a Italiei, de caporalul Matei Codreanu, care a luptat în Războiul de Întregire a României, inclusiv pe frontul de la Mărășești, medalii aflate în Colecțiile speciale din patrimoniul bibliotecii, prin generozitatea domnului Ioan Codreanu, fiul acestuia.

Expoziția este un omagiu pe care Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea îl aduce eroilor români care s-au jertfit în marea bătălie din vara anului 1917 de la Mărășești și tuturor eroilor care, prin sacrificiul lor suprem, au contribuit la desăvârșirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Ansamblul expozițional se poate vizita între 5 și 15 august, la sediul bibliotecii – etaj, din Str. Mihail Kogălniceanu nr. 13, între orele 9 – 18,30. Vă așteptăm cu interes, vizita dumneavoastră fiind, astfel, un omagiu în sine, pe care îl aduceți eroilor români.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here