Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Centrul de zi din Câmpineanca se află în curs de reabilitare

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea va finaliza proiectul „Înfiinţare 3 Locuințe protejate și un Centru de zi în comuna Câmpineanca, Județul Vrancea”. Lucrările sunt executate de societatea Genluca Mondogrup SRL. Proiectul este cofinanţat prin Programul de Interes Naţional – „înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”. Proiectul se derulează pe o perioadă de 19 luni având o valoare totală de 1.604.832 lei.

Prin acest proiect, DGASPC Vrancea urmărește înfiinţarea şi dezvoltarea a trei locuinţe protejate, pentru 12 persoane adulte cu dizabilităţi, instituţionalizate în centrul de tip vechi CITO Odobeşti şi dezinstituţionalizarea lor în termen de 19 luni de la data semnării convenţiei de finanţare, înfiinţarea unui serviciu social comunitar de tipul Centru de Zi, pentru 30 persoane adulte cu dizabilităţi din comunitate sau din locuinţele protejate, nou înfiinţate prin acest proiect, în termen de 19 luni de la data semnării convenţiei de finanţare.

Vor fi instruite și selectate nouă persoane angajate care vor deservi cele cinci servicii sociale nou create. În cadrul proiectului se vor înfiinţa trei locuinţe protejate, cu o capacitate de 4 locuri şi un centru de zi, într-o clădire pusă la dispoziţie de Consilul Local Câmpineanca, clădire ce va fi renovată şi reabilitată pentru a oferi servicii sociale de tip Centru de Zi pentru 30 persoane cu dizabilităţi din comunitate. Grupul ţinţă al proiectului este format din 12 de persoane cu dizabilităţi, aflate în prezent într-un centru de tip vechi, respectiv CITO Odobeşti şi alte 30 persoane cu dizabilităţi din comuna Câmpineanca, care vor beneficia de servicii integrate.

Sursa foto: svklimkin – pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?