Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Tabără ”AddictOFF” pentru tineri beneficiari ai serviciilor DGASPC Vrancea

15 tineri beneficiari ai serviciilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea participă în aceste zile la o tabără pentru prevenirea dependenței față de droguri și promovarea sănătății. Evenimentul denumit ”AddictOFF” se derulează în perioada 3 – 7 august în complexul Tisaru din localitatea Lepșa, cu sprijinul Asociației Preventis din Cluj-Napoca.

„Viziunea noastră este să venim în sprijinul educaţiei formale şi să contribuim la dezvoltarea procesului de educaţie pe plan local, facilitând accesul tinerilor la informații și implicarea lor directă în realizarea și luarea deciziilor prin implementarea unei campanii de promovare a sănătății și reducerii dependențelor. Cu sprijinul Consiliului Judetean Vrancea și al Asociatiei Preventis – Cluj Napoca am reușit ca această mare dorință a noastră să devină realitate, astfel că în perioada 03-07 august, în complexul Casa Tisaru din localitatea Lepsa desfășurăm prima ediție a taberei AddictOFF. Beneficiarii vor participa la sesiuni de informare privind comportamentele adictive și efectele lor, prin utilizarea unor metode participative de educație nonformală“, arată organizatorii evenimentului.

După participarea la acest proiect, tinerii vor avea o idee mai clară asupra riscurilor potențiale ale dependenței. Tinerii participanți vor avea o înțelegere a problematicii referitoare la validitatea și credibilitatea informației disponibile, își vor dezvolta capacitatea de a căuta, colecta și prelucra informații și de a le folosi în mod sistematic și critic. „După interacțiunea celor 15 de tineri pe parcursul celor 5 zile de activitate, considerăm că aceștia vor aprecia mai mult diversitatea și respectul pentru alții și vor fi mult mai pregătiți atât pentru a depăși prejudecățile, dar și la o participare activă și constructivă la viața comunităților de proveniență. Tinerilor participanți le va crește capacitatea de a lucra în mod cooperant și flexibil în cadrul unei echipe, capacitatea de inițiativă și capacitatea de a răspunde pozitiv la schimbări, abilitatea de a-și identifica punctele slabe și punctele forte, capacitatea de a se evalua și a-și asuma responsabilități în cadrul grupului“, mai precizează organizatorii evenimentului.

Activitățile taberei AddictOFF vor crea ocazii pentru ca tinerii să-și manifeste creativitatea și să-și exprime propriile puncte de vedere față de ceilalți participanți. Prin participarea în proiect, tinerii vor învăța să respecte atât diferențele cât și demnitatea ființelor umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?