FOTO: Se întâmplă pe drumurile din Vrancea: viteză de aproape 200 km la oră; cocaină sau alcool, apoi la volan; conducere cu permisul suspendat

0
4020

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR VRÂNCENI PENTRU DEPISTAREA CELOR CARE DEPĂŞESC VITEZA LEGALĂ
Poliţiştii vrânceni au acționat la sfârșitul săptămânii pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale dar și aparatul TruCAM.
În perioada 30-31 iulie a.c., polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat, pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză. În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, din care 88 pentru depășirea limitelor legale de viteză și au verificat în trafic peste 200 de autovehicule. Au fost efectuate 74 de testări cu aparatul etilotest, 10 testări cu aparatul Drugtest, fiind constatate 6 infracțiuni, din care 4 privind conducerea sub influența alcoolului și 2 privind conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.
De asemenea, polițiștii au reținut 47 permise de conducere, din care 38 pentru depășirea limitei legale de viteză și au retras 12 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Exemple:
La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 17.00, un bărbat de 24 de ani care conducea un ansamblu de vehicule format din autoutilitară ce tracta o semiremorcă a fost depistat de polițiștii rutieri pe DN 2-E 85, pe direcția Focșani către Adjud, în localitatea Pufești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,63 mg/L alcool pur în aerul expirat. Totodată în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 336 alin.1 și art. 335 alin.2 din Cod Penal.
La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliţei Oraşului Panciu – Compartimentul Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 2 L Panciu, din direcția Panciu – Tișița, condus de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Câmpuri, iar în urma tesării aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Aseară, în jurul orei 18:40, un alt conducător auto, în vârstă de 35 de ani, din comuna Năruja, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, Compartiment DN 2 D Vidra, în timp ce conducea un autoturism în comuna Nistorești, deși aparatul etilotest a indicat rezultatul de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În cadrul acțiunii, a fost depistat un bărbat, de 43 de ani, din județul Galați, care circula cu autoturismul pe DN 2 D, cu viteza de 164 de km/h.
Un alt bărbat, de 31 de ani, din Odobești, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier sâmbătă, 30 iulie, în jurul orei 19.00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 M, cu viteza de 183 km/h. Față de aceștia, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, permisele de conducere au fost reținute pentru 120 de zile.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră vă reamintesc:
Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!
Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Manifestaţi prudență sporită la volan, adaptaţi viteza de deplasare condiţiilor de drum, măriţi distanța în mers și nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!

În categoria evenimentelor negative sunt incluse, atât deplasarea cu viteză peste limita legală, cât şi neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic, la cele meteo sau la starea părţii carosabile.
NU conduceţi autovehiculul, dacă aţi consumat alcool!

ACȚIUNI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ
La data de 28 spre 29 iulie și 29 spre 30 iulie a.c., în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea, Biroului Rutier Focșani și formațiunile rutiere au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive și a celor produse pe fondul vitezei excesive. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 73 sancțiuni contravenționale, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 1 pentru conducere sub influența alcoolului. Polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier (1 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive) .

Exemple:
La data 29 iulie a.c., ora 02:52, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate, iar în urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat prezența cocainei. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipal Adjud unde i s-au prelevat mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 30 iulie a.c., ora 00.40, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au depistat o femeie de 21 ani, din Odobești, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Focșani, deși avea acest drept suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 1 august 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here