Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Bogdan Duca și Oana Daniela Vasiliu, câștigători ai XCM Trophy Crama Gîrboiu pentru al doilea an consecutiv

Multiplul campion național de mountain bike, Bogdan Duca, s-a impus pentru a doua oară la XCM Trophy, găzduit de Crama Gîrboiu, și care s-a desfășurat pe un traseu de 67 de kilometri. Duca a fost cronometrat cu timpul total de două ore, 42 de minute și 4 secunde, mai rapid cu peste două minute față de următorul clasat, Tudor Cazaceanu. Podiumul cupei organizate după formatul cross country marathon a fost completat de Ciprian Comișan locul trei, Silvian Poida locul patru și Ionascu Marius locul cinci.

La feminin, victoria i-a revenit Oanei Vasiliu, campioană și a primei ediții a XCM, urmată de Roxana Râmniceanu și Elena Viorica Luca. În total, 35 de concurenți au luat startul la tura lungă de 67 de kilometri, fondul de premiere a fost de peste 15.000 de lei, la care s-au adăugat cadouri din partea sponsorilor.

XCM Trophy Crama Gîrboiu, organizat de Alpha Mind și Crama Gîrboiu, este prima etapă din MTB Cupa Moldovei, și a fost susținut de Federația Română de Ciclism. Concursul, care a avut comandamentul chiar la Crama Gîrboiu, a avut și o zonă de camping, iar cei prezenți au beneficiat inclusiv de circuite pentru vizitarea cramei.

Pe lângă tura lungă, cursa a mai avut și o probă scurtă, de 37 de kilometri, care a avut 115 participanți. La masculin, victoria i-a revenit lui Rareș Danaila, iar la feminin s-a impus Ionascu Miruna. Tura scurtă a fost completată de categoria eBike unde podiumul a fost câștigat de Manuela-Iuliana Biris la feminin și Gabriel Biris masculin.

Ca și element de noutate, a doua ediție a XCM Trophy Crama Gîrboiu a inclus in Tura de Familie, un circuit de 6,7 km cu o dificultate mică spre medie și un podium de premiere pentru primii trei clasați: locul unu a fost ocupat de familia Cazacu cu 19 minute si 58 de secunde urmați de familia Cohal și familia Andrioaei.

La final, participanții au avut parte de o surpriză la Crama Gîrboiu, fiind așteptați cu un after party. Nu au lipsit muzica live, focul de tabără, mâncarea tradițională la ceaun și, evident, vin la discreție. „Suntem onorați că am dus această misiune la capăt. A fost o adevărată desfășurare de forță, de la cei peste 200 de concurenți și 70 de voluntari, până la salvamontiști, echipaje de poliție, medici și asistenți de pe ambulanță, parteneri media, Federația Română de ciclism, cele 7 primării din zonă și Consiliul Județean Vrancea. Cu toții au făcut posibil acest eveniment inedit pentru județul Vrancea. Vreau să le mulțumesc din suflet pe această cale”, a spus Livia Gîrboiu, unul dintre organizatorii evenimentului.

XCM Trophy Crama Gîrboiu a fost organizat cu sprijinul sponsorilor: Crama Gîrboiu, Sarom Packaging, Smurfit Kappa, Ethic Sport, Meli’s Sport, Crama Pandora, Graubunden Metal, Bratosin Events, Branko, Padoprest Agregate, Crama Unu, Parmafood Distributie, YZT și Davos Agency.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?