Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Tenis, European Summer Cup – România, pe locul 3 în Grupa D

  • Maria Ciubotaru, trei meciuri câștigate, trei pierdute

Echipa de tenis U 18 a României a încheiat pe locul al treilea în Grupa D de la Arad a European Summer Cup. Turneul de patru – Slovacia, România, Bulgaria și Suedia, s-a încheiat vineri, odată cu jocul de dublu, cel decisiv pentru desemnarea câștigătoarei meciului dintre România și Slovacia și a celei de a doua echipe calificate la turneul final de la Granville, din Franța. După mai bine de 8 ore de joc, slovacele s-au impus cu 2-1: Nina Vargova – Maria Ciubotaru 7-5, 6-4, Nikola Daubnerova – Cara Meșter 5-7 6-3 5-7 și Nikola Daubnerova/ Nina Vargova – Maria Ciubotaru/Cara Meșter 6-4, 6-2. Perechea slovacă este recent câștigătoarea medaliei titlului de campioană a Europei la U 18!

Cu o zi mai devreme, Bulgaria trecuse de România cu 2-1: Ștefania Bojică – Mihaela Tsoneva 4-6, 6-4, 3-6; Maria Ciubotaru Denislava Glushkova 0-6, 2-6; Maria Ciubotaru/ Cara Meșter – Mihaela Tsoneva/Darya Velikova 2-4, 4-0, 10-5.

România a câștigat 5 jocuri și a pierdut 4, raportul seturilor fiind de 11 la 11. Maria Ciubotaru și-a adjudecat trei jocuri – unul la simplu și două la dublu în pereche cu Ștefania Bojică, respectiv Cara Meșter care a avut la rândul său două victorii la simplu și una la dublu. Ștefania Bojică a avut un meci victorios la dublu și unul pierdut la simplu. Maria a disputat șase jocuri, Cara Meșter, patru iar Ștefania, două.

Echipa României a evoluat la un nivel foarte bun, dar pentru calificare avea nevoie să învingă pe oricare dintre echipele Slovaciei sau Bulgariei care au avut în componență jucătoare mult mai bine cotate. În ambele meciuri, româncelor le-a lipsit și șansa în jocurile de simplu ale Mariei, cu Vargova și Ștefaniei, în meciul cu Tsoneva.

Bulgaria și Slovacia s-au calificat la turneul final al Summer Fed Cup Junior Under 18

Foto, Miklos Haas și Special Arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?