Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și FOTO! Circulație oprită pe podul provizoriu de la Vadu Roșca din cauza creșterii debitului râului Putna

Vrancea continuă să se afle, ca mare parte din țară, sub atenționări meteo de instabilitate atmosferică accentuată. În zona localităților Lepșa-Tulnici s-au înregistrat precipitații sub formă de ploaie de 96,5 litri pe metrul pătrat într-o oră și jumătate. În urma ploilor abundente s-a format viitură pe râul Putna și se așteaptă ca aceasta să depășească în anumite zone cotele de atenție. De asemenea, INHGA a emis cod portocaliu și cod roșu de inundații pentru bazinul hidrografic Putna.

 

Prefectul județului Vrancea, Nicusor Halici, se află în zonele afectate de precipitații pentru a vedea care este situația la fata locului. “Nu sunt probleme deosebite în acest moment, dar precipitații abundente sunt anunțate și în aceasta seară și la noapte. În urma precipitațiilor de cod roșu care au căzut în zona Lepsa-Tulnici, respectiv 96,5 litri într-o oră și jumătate, s-a creat viitura pe râul Putna care în acest moment nu pune probleme”, a precizat prefectul Nicusor Halici.
Acesta a adăugat că viitura ar putea crea probleme la podul provizoriu realizat de administrația județeană la Vadu Roșca și a precizat că a discutat cu președintele Consiliului Judetean Vrancea, Cătălin Toma, să închidă acest pod circulației.

La rândul său, șeful administrației județene a confirmat că a fost luată această decizie. “Consiliul Județean Vrancea anunță oprirea circulației tuturor autovehiculelor pe podul provizoriu de la Vadu Roșca, din cauza avertizărilor primite cu privire la creșterea debitului râului Putna în următoarele ore. Oprirea circulației vine ca urmare a măsurilor de siguranță necesare în condițiile în care râul Putna ar putea provoca pagube majore. Specialiștii au măsurat un debit uriaș, de 96 litri pe metru pătrat la Tulnici, în urmă cu puțin timp, astfel că se impun măsuri excepționale. Le cerem scuze șoferilor pentru disconfort și ne dorim să existe înțelegere în această perioadă complicată din punct de vedere meteorologic. 𝐑𝐞𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐢𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐜𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐧𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐳𝐨𝐫𝐢𝐮”, a afirmat Cătălin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?