Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO! Cod roșu pe Putna! Turiști surprinși în Cheile Tișiței; aluviuni pe DN 2 D, prefectul și drumarii sunt la fața locului

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis două coduri de inundații, unul portocaliu și unul roșu, care vizează bazinul hidrografic Putna.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un COD PORTOCALIU de  instabilitate atmosferică accentuată, valabil în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00, pentru mai multe județe, inclusiv zona de munte a Vrancei. Meteorologii au transmis că vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

Deja, în zona Tulnici a plouat torențial, iar pe DN2 D au ajuns aluviuni. Intervin drumarii pentru degajarea acestora de pe carosabil, la fața locului aflându-se și prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

Pe de altă parte, un apel prin 112 „solicită intervenția Salvamont Vrancea în cazul unor turiști (3 adulți și 2 minori) surprinși de ploaia torențială din Cheile Tișiței”, după cum se arată pe pagina de facebook a instituției. Pompierii au arătat că „un grup de turiști, aflați pe Cheile Tișiței, au anunțat, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, faptul că au fost surprinși de ploaia torențială, fără a avea vreo problemă de orice natură. Nu a fost nevoie de intervenția echipajelor specializate din cadrul ISU Vrancea.

Jandarmii vrânceni au precizat că au fost solicitați să intervină pe traseul turistic Cheile Tișiței, pentru căutarea a cinci persoane surprinse de o ploaie torențială. „La fața locului, echipa formată din doi jandarmi montani și trei salvatori montani din cadrul Salvamont Vrancea, a găsit la aproximativ 2,5 kilometri de la intrarea în traseu, doi bărbați, o femeie și 2 copii, din Municipiul Brașov, care aflându-se în stațiunea Lepșa, s-au hotărât să urmeze un traseu turistic montan, dar au fost surprinși de o ploaie torențială. Echipa de salvare i-a condus în siguranță pe cei cinci turiști la autoturismul personal. Jandarmii vrânceni fac apel la toți iubitorii muntelui să respecte indicațiile jandarmilor montani și a echipelor de salvatori montani și să nu se abată de la traseele turistice marcate”.

Sursa foto: IJJ Vrancea

Mai multe localități din Vrancea s-au aflat astăzi sub avertizare imediată (nowcasting) Cod roşu de averse torenţiale şi grindină. Este vorba despre Vidra, Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Răcoasa, Vrâncioaia, Soveja, Nistoreşti, Păuleşti, Negrileşti, Năruja, Valea Sării, Bârseşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?