Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și FOTO! Pictura din Parcul Bălcescu, inaugurată în prezența primarului Cristi Misăilă. „Școala de vară‟ organizată de Liceul de Artă Focșani a luat sfârșit

 

Astăzi s-au încheiat activitățile desfășurate în cadrul proiectului transfrontalier: Școala de vară „Identitate, spiritualitate și cultură românească‟ organizat de Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Protoieria Panciu și Liceul „Emil Botta” Adjud. Festivitatea de încheiere a avut loc în Parcul Bălcescu din Focșani acolo unde o echipă formată din elevi și profesori talentați au realizat o pictură impresionantă pe câteva ziduri aflate în lateralul parcului. La eveniment a fost prezent și Cristi Valentin Misăilă, primarul Municipiului Focșani, care le-a mulțumit delegațiilor din Ucraina, Republica Moldova și Transnistria pentru vizita la Focșani, dar și organizatorilor proiectului pentru activitățile desfășurate și rezultatele frumoase.

Iată că s-a văzut un vis împlinit. Vă mulțumesc pentru că ați dat o pată de culoare acestui colț de verdeață din Municipiul Focșani. Acest parc practic a fost reabilitat integral și ne-am gândit că cei care vor trece pe aici, vor putea admira această lucrare și, privind-o, își vor aduce aminte că suntem cu toții români. Astăzi este o zi specială pentru noi, pentru români, este Ziua Imnului Național și cred că așa cum ne place tuturor să ne spunem că suntem români, trebuie să știm că anumite valori trebuie respectate și duse mai departe. Iar ce ați făcut aici va rămâne pentru generațiile viitoare‟, a precizat primarul Cristi Valentin Misăilă.

Plăcut surprins de ceea ce au realizat elevii alături de profesori, primarul le-a mai spus că Focșaniul mai are și alți pereți de pictat: „vă așteptăm cu drag ori de câte ori timpul vă permite, pentru că doar cu voi, dragi copii, îndrumați de profesori, putem face lucruri frumoase. Îi felicit pe toți participanții, pe toți cei care s-au gândit la acest proeict și le mulțumesc încă o dată celor care ne-au vizitat și care sper că ne vor vizita în continuare‟, a mai transmis primarul Cristi Misăilă.

Diplome, emoții și cuvinte de laudă…

În semn de apreciere pentru activitățile desfășurate în cadrul Atelierului de Artă urbană, desfășurat în Parcul Bălcescu, unde participanții au realizat picturi urbane pe un perete; Atelierului de pictură icoane pe sticlă, care s-a desfășurat în curtea Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, precum și atelierului Ro-Art mozaic, primarul Cristi Valentin Misăilă le-a înmânat tuturor participanților la proiect câte o diplomă din partea Primăriei Municipiului Focșani. Primind la rândul său o diplomă de apreciere din partea Primăriei, profesoara Ioana Constantinescu, directoarea Liceului de Artă „Gh. Tattarescu‟ Focșani, le-a mulțumit tuturor celor care au făcut posibile aceste activități.

Mulțumesc tuturor pentru participare. Ați fost sufletul acestei săptămâni în cadrul proiectului transfrontalier inițiat de Liceul de Artă «Gh. Tattarescu» în parteneriat cu Liceul «Lucian Blaga» Tiraspol, Liceul nr. 6 «Alexandru Cel Bun» Cernăuți-Ucraina și Centrul de Dezvoltare pentru Adolescenți și Tineri CRAT din Bălți-Republica Moldova. Ei toți au venit însoțiți de niște elevi absolut minunați care s-au implicat în toate activitățile. Vă mulțumesc din suflet pentru tot ce ați dăruit săptămâna aceasta. Cu siguranță ne vom mai întâlni. Proiectul nu se va încheia aici!‟, a precizat prof. Ioana Constantinescu.

Una dintre icoanele realizate de elevi în cadrul Atelierului de pictură icoane pe sticlă i-a fost înmânată primarului Cristi Valentin Misăilă care a venit cu ideea de a expune „o simeză în holul primăriei pentru ca toți focșănenii care vin la primărie să vadă ce copii talentați avem‟. În această după-amiază, la Protoieria Panciu, va avea loc ce-a de-a doua festivitate de premiere a tuturor participanților în cadrul acestui proiect.

Foto: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?