Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Drogat cu prenadez, un focșănean a vrut să fure sculele electrice lăsate de muncitori în fostul sediu al Tribunalului Vrancea

Un focșănean de 24 de ani a fost condamnat în urmă cu câteva zile pentru tentativă de furt, după ce a fost surprins în fapt pe când încerca să sustragă sculele electrice pe care muncitorii care lucrează la renovarea fostului sediu al Tribunalului Vrancea le lăsaseră în interiorul clădirii. Fapta a fost comisă în martie anul trecut, când inculpatul a îndepărtat cu o rangă gratiile unei ferestre de la clădirea unde a funcţionat Tribunalul Vrancea, însă nu a mai apucat să ia nimic, deoarece a fost zărit de o femeie, care a sunat la 112. Bărbatul a recunoscut că în seara respectivă era sub efectul substanţei din prenadez, iar prin zonă pur și simplu a găsit pe jos un levier metalic, cu care a forţat gratiile unei ferestre a clădirii, după care a deschis geamul. Dacă inițial a spus că nici nu voia să fure ceva, ci dorea doar să bată cuie în schela montată pe exteriorul geamului, ulterior a admis care îi fuseseră intențiile, precizând că a renunţat la idee din cauza faptului că erau persoane pe stradă şi risca să fie prins.

Din ce s-a reținut în cuprinsul motivării hotărârii de condamnare, potrivit rejust.ro, focșăneanul nu are studii sau ocupație, însă are „în compensare” condamnări, atât în țară, cât și în străinătate, tot pentru infracțiuni contra patrimoniului. „(…) condamnă pe inculpatul (…), la 9 luni închisoare pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat, (…) dispune anularea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei de 9 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Focşani, pentru comiterea infracţiunii de furt. (…) contopeşte cele două pedepse de mai sus, în pedeapsa de 9 luni închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă de 9 luni închisoare (respectiv 3 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 1 an închisoare.

(…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…), pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Focșani – Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani sau AJOFM Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…) ia act că persoana vătămată Consiliul Judeţean Vrancea nu s-a constituit parte civilă. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 500 lei reprezintă cheltuielile judiciare din faza urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Sursa foto: Facebook/Catalin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?