Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Polițiștii pictează în Parcul Bălcescu. „Vara împreună, în siguranță!”

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ – O PRIORITATE A POLITIȘTILOR VRÂNCENI
Polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au continuat și miercuri activitățile specifice campaniei ,,Vara împreună, în siguranță!”, în cadrul a două importante evenimente ce se desfășoară zilele acestea pe raza municipiului Focșani.
Pentru a-i asigura pe cei prezenți că pot să își urmeze pasiunile în siguranță, pe linie de informatică și artă, polițiștii au stat de vorbă cu participanții la cea de-a XXIX-a ediție a Olimpiadei Naționale de Inovare și Creativitate Digitală ”InfoEducație” 2022, la Colegiul Național Unirea din municipiul Focșani. În amfiteatrul Colegiului Unirea au fost prezenți peste 150 de elevi și 30 de profesori, din 32 de județe din țară.
Tot miercuri, polițiștii de la siguranță școlară au vizitat elevii participanți la Proiectul transfrontalier „Identitate, spiritualitate și cultură românească”, organizat de Liceul de Artă ”Gheorghe Tattarescu”, în perioada 25 – 30 iulie 2022. Participanții la proiect, peste 100 la număr, sunt din cadrul a trei unități de învățământ vrâncene, două din Republica Moldova, un liceu din Ucraina, Crucea Roșie Vrancea și Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea. Cu această ocazie, au fost purtate discuții pe linie de siguranță cu elevii și cadrele didactice prezente la atelierele de pictură, fiind vizitată și aleea de mozaic din curtea interioară a Liceului de Artă ”Gheorghe Tăttărescu”.

În Parcul Bălcescu, creativitatea și imaginația copiilor implicați în proiect au fost transpuse pe zidul de pe aleea principală, într-un stil original, în cadrul atelierului de Artă urbană. Pentru a-și lăsa și ei amprenta pe zidul din parc, polițiștii s-au alăturat adolescenților, pictând și discutând despre cum poți fi în siguranță și cum poți să te relaxezi prin artă. Totodată, tinerilor le-au fost reamintite efectele consumului de droguri asupra organismului, precum și modul iremediabil în care acestea îți schimbă viața.

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?