Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO! Seif cu 300 mii euro, furat în București; proprietarul era plecat în Vrancea, în scop profesional

sursă video: Poliția Română

Un jaf ca în filme a avut loc în centrul capitalei. Trei bărbaţi au furat 300.000 de euro dintr-o casă din Sectorul 1. Nu oricum, ci cu tot cu seif. Potrivit observatornews.ro, păgubitul este un specialist cunoscut în creşterea şi dresajul câinilor de rasă. Spargerea a avut loc în luna iunie, atunci când proprietarul, expert chinolog, era în Vrancea, în scop profesional.

Hoții au furat seiful cu totul din casa bărbatului. Cel mai probabil au acționat la pont. Au sărit gardul casei, au forțat ușa de la intrare şi, folosind mai multe unelte aduse special, au smuls seiful din perete. Ieri, poliţiştii i-au audiat pe cei trei hoţi, la domiciliul cărora au găsit mai multe sume de bani.

Totul a început săptămâna trecută, când polițiștii au fost sesizați cu privire la acest jaf. Conform antena3.ro, în urma cercetărilor, polițiștii de la serviciul de investigații criminale au stabilit că fapta ar fi fost comisă de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 53 de ani. De asemenea, cei 3 bărbați ar avea antecedente în domeniul tâlhăriei. Mai mult de atât, unul dintre aceștia a fost recent eliberat din închisoare, unde a ispășit o pedeapsă pentru tentativă de omor.

Marți dimineață, polițiștii au percheziționat 10 locuințe din București, dar și din județul Ialomița, de unde au ridicat mai multe probe, printre care și sume foarte mari de bani, care nu au putut fi justificate, dar și 2 autoturisme.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele celor trei pentru furt calificat. Cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii de furt calificat.

Comunicatul poliţiei privind seiful furat 

 

„În cursul acestei dimineți (n.r. 26 iulie), poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București și judeţul Ialomița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 18 iunie a.c.,  Secția 4 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112,  de către o persoană, cu privire la faptul că dintr-o locuință din Sectorul 1 a fost sustras un seif ce conținea aproximativ 300.000 de euro. 

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de trei bărbați. 

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, persoanele bănuite au fost depistate și conduse la sediul Poliției Capitalei pentru audieri.

De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, printre care sume de bani, a căror proveniență nu a putut fi justificată, precum și 2 autoturisme.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul  Serviciului Grupuri Infracționale Violente, Serviciului Acțiuni Speciale si Serviciului Criminalistic, din cadrul Poliției Capitalei și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de furt calificat. 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun autorităţile, în comunicatul citat de observatornews.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?