Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Tenis, Summer Cup U 18 – Focșăneanca Maria Ciubotaru, cu echipa României, începe astăzi evoluțiile în turneul Grupei D, de la Arad!

  • Vor juca pentru România Cara Meșter, Maria Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007, și Ștefania Bojică 

Maria Ciubotaru va începe astăzi, împreună cu colegele sale Cara Meșter și Ștefania Bojică, cursa României pentru calificarea în Turneul Final al Summer Cup U 18 programat pentru 1-3 august la Granville, în Franța. Până atunci, cele trei talentate jucătoare din România vor parcurge meciurile turneului de calificare de la Arad, unde vor avea ca adversare în Zona D a European  Summer Cup formațiile Slovaciei, Bulgariei și Suediei. În prezentarea turneelor Summer Cups făcută pe site-ul Tennis Europe, este precizat că ”primele două echipe din fiecare zonă se califică în rundele finale” și că acestea sunt ”cele mai importante competiții de tenis pe echipe din Europa” la categoriile de vârstă la care se desfășoară. (La Focșani, pe terenurile Tenis Club- Școala de Tenis George Bucuroiu a fost săptămâna trecută turneul U 12 al Summer Cup din care s-au calificat pentru competiția finală România și Spania). 

La Arad, Cara Meșter, Maria Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, și Ștefania Bojică vor avea adversare puternice, unele cu jucătoare mult mai bine clasate în ierarhia ITF Juniors. 

Din echipa României, Cara Meșter ocupă locul 149 mondial, Maria Ciubotaru, poziția 184 iar Ștefania Bojică, locul 242. Prin comparație, pentru Bulgaria va juca Denislava Glujkova, poziția 49, și sfertfinalistă la recent încheiatul Campionat European U 18, iar echipa Slovaciei este alcătuită din trei jucătoare clasate pe locurile 8, 28 și 39 mondial. Maria, cu un salt de performanță excepțional în acest an, și colegele ei – în special Cara Meșter, au avut în turnee ITF sau WTA, prestații excelente cu adversare mult mai bine clasate, ceea ce reprezintă un atu important în tentativa de a ajunge la Turneul final din Franța. 

Monitorul de Vrancea este alături de Maria Ciubotaru și de echipa României în acest demers sportiv important pentru tenisul feminin românesc!   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?