Angajaţii români cred că interacţiunea cu colegii în afara biroului este benefică pentru productivitate (sondaj)

0
85

Mai mult de jumătate (53,4%) dintre angajaţii români consideră că interacţiunea cu colegii în afara biroului, la locul de muncă sau în timpul liber este benefică pentru productivitate şi creşte unitatea echipei, arată datele unui sondaj de specialitate, publicat marţi. Cercetarea Genesis Property evidenţiază că 90,2% dintre cei chestionaţi consideră că existenţa unor facilităţi care să stimuleze angajaţii pentru a face activităţi de grup sau în aer liber, în apropierea clădirii de birouri, ar avea efect pozitiv asupra lor la nivel personal, dar şi asupra echipelor.

De asemenea, şase din zece (63%) salariaţi sunt de părere că existenţa în apropierea biroului a unor parcuri şi spaţii verzi ar ajuta la o mai bună relaţionare cu colegii de birou. Totodată, angajaţii consideră că, dacă ar avea în proximitatea zonei unde lucrează restaurante şi cafenele (46%) sau zone dedicate socializării în interiorul clădirilor de birouri (30%), ar reuşi să lege relaţii mai bune cu colegii de birou şi să contribuie astfel la dezvoltarea echipei. Potrivit sondajului, în prezent, doi din zece angajaţi declară că nu au în jurul biroului lor nicio facilitate de petrecere a timpului de după program sau de socializare. 

Alţi 41,4% spun că au restaurante şi cafenele şi tot puţin peste 41% menţionează parcuri şi zone verzi, în timp ce doar 8,8% beneficiază de zone de activităţi recreative. Cât priveşte activitatea după încheierea programului de la birou, celor mai mulţi angajaţi români le lipsesc plimbările în natură (51%), urmate de interacţiunile sociale cu colegii (29,2%) sau participarea la evenimente (31,5%). Sondajul Genesis Property privind stilul de viaţă în birourile viitorului a fost realizat, la nivel naţional, în intervalul aprilie – mai 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.180 de utilizatori de Internet din România. Aproape 52% dintre participanţi sunt bărbaţi, 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei. Genesis Property este un dezvoltator de birouri de clasa A, cu o experienţă de aproape 20 de ani în industria imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here