Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Handbal juniori – Trei jucători de la CSM Focșani 2007 vor juca pentru România în turneul M 18 EHF Championship de la Craiova!

  • Alexandru Golea, Nikolas Vișan și David Pavlov
  • România Tineret, cu Tiberius Toboșaru în lot, a terminat pe locul 2 Turneul M 20 EHF de la Plovdiv  

Pregătirile pentru participarea echipei naționale de juniori a României la turneul M 18 EHF de la Craiova din perioada 8-14 august au intrat în linie dreaptă. După cel de-al doilea stagiu de pregătire al Lotului Național, cel de la Comănești și meciurile de verificare cu Moldova, antrenorii au stabilit componența Lotului de 20 de jucători cu care România va juca în turneul de la Craiova. Între aceștia se află și trei juniori de la CSM Focșani 2007 care au și primit convocări pentru ”pregătire și jocuri bilaterale România-Cehia, în perioada 24.07 – 01.08 2022 și pregătire și M 18 EHF Championship în perioada 01-15.08.2022”. Cei trei sunt conducătorul de joc Alexandru Golea, extrema dreaptă David Pavlov, recent transferat de la Dobrogea Sud și portarul Nikolas Vișan, care a fost chemat la Lot, în stagiul de la Comănești și a și fost reținut în lotul de 20. 

La Craiova, România face parte dintr-o grupă cu Finlanda, Marea Britanie și Moldova. În cealaltă grupă se vor afla Austria, Slovacia, Ucraina și Estonia. Primele două clasate din fiecare grupă vor juca semifinalele, apoi va urma finala care va stabili câștigătoarea turneului.  

CSM Focșani 2007 a mai avut un jucător care a evoluat pentru România: extrema stângă Tiberius Toboșaru, în Naționala de Tineret care a încheiat pe locul al doilea turneul M 20 EHF de la Plovdiv, în Bulgaria. În finala turneului România a fost întrecută cu 38-36 după lovituri de departajare. La terminarea timpului regulamentar scorul a fost egal, 33-33. Tiberius Toboșaru, component al lotului de Ligă Națională al CSM Focșani 2007, a terminat junioratul. Urmează ca și la seniori să confirme evoluțiile de la juniori și tineret și, poate, să fie convocat și la Lotul de seniori al României! Așa cum s-a întâmplat în timp cu mai mulți handbaliști ai CSM Focșani 2007.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?