Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Familie atacată în propria casă! Hoții au furat 3.700 de lei

Un bărbat în vârstă de 24 de ani din Mărășești, împreună cu un minor din aceeași localitate, au fost condamnați definitiv în vara acestui an pentru o tâlhărie pe care au comis-o împreună în ianuarie anul trecut. Victimele acestora au fost un bărbat în vârstă de 93 de ani și fiul său de 71 de ani, despre care inculpații știau că dețin sume de bani. Și, pentru că aveau nevoie de țigări și alcool, cei doi au dat buzna peste familia respectivă și, prin violențe, i-au „convins” să le dea 3.700 de lei. Fapta a avut loc pe 25 ianuarie 2021, în jurul orei 6 dimineața, când cei doi inculpați au sărit gardul gospodăriei în care locuiau părțile vătămate, iar mai apoi au intrat pur și simplu pe ușa locuinței. Pentru a nu fi recunoscuți, inculpații și-au acoperit fețele și și-au pus mănuși chirurgicale în mâini, probabil temându-se ca nu cumva să lase amprente, în condițiile în care amândoi au și alte condamnări. Mai mult decât atât, inculpatul în vârstă de 24 de ani abia ce fusese pus în libertate de nicio lună când a comis fapta.

Din ce se arată în rechizitoriu, odată ajunși în incinta locuinței, unul dintre inculpați a imobilizat și a lovit în mod repetat o parte vătămată, solicitându-i să îi dea toți banii din casă, în timp ce al doilea inculpat căuta prin dulap și sertare. În acest timp, a doua parte vătămată a încercat să intervină, astfel că a luat o secure aflată în cameră, însă a fost deposedat de armă. În final, părțile vătămate nu au mai opus rezistență, astfel că le-au dat inculpaților cei 3.700 de lei care erau ascunși sub o pătură. „Liniștiți”, inculpații au mers la un magazin din gară și au cumpărat diferite băuturi alcoolice, iar de acolo s-au dus la casele lor. La scurt timp, inculpații au fost reținuți, iar mai apoi arestați preventiv, iar în urma judecării procesului, au fost condamnați.

I) Respinge ca neintemeiată cererea inculpatulului (…) privind schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care a fost trimis în judecată. (…) condamnă inculpatul (…) la o pedeapsă de 5 ani închisoare, în regim de detenție, sub aspectul săvărşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. (…) dispune interzicerea inculpatului a drepturilor prevăzute în art. 66 alin.1, lit. a),b), h) (drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme – n.r.). (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reținerii şi arestării preventive, respectiv de la 27.01.2021 la zi. Menține măsura arestării preventive a inculpatului. 

II) (…) dispune internarea inculpatului minor (…) într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani. (…) deduce din măsura educativă privativă de libertate aplicată inculpatului minor perioada reținerii şi arestării preventive, respectiv de la 27.01.2021 la zi. Menține măsura preventivă a arestului la domiciliu al inculpatului minor. Admite pretențiile civile formulate de părțile vătămate (…), constituite părți civile în cauză. Obligă în solidar inculpații (…) în solidar cu partea responsabilă civilmente (…) la plata către 1) partea civilă (…) a sumei de 3.700 lei reprezentând contravaloarea sumei sustrase prin comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată; 2) partea civilă (…) a sumei de 2.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în sentința rămasă definitivă.

Sursa foto: Steffen Salow – pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?