Baschet seniori – Focșănenii încep sezonul viitor la Timișoara!

0
78
  • Campionatul Ligii Naționale începe la 28 septembrie, iar Cupa României la 1 octombrie 

Au fost stabilite programul Campionatului Ligii Naționale la Baschet și cel al Cupei României, ediția 2022-2023. Campionatul va fi organizat în două Conferințe – A și B, componența acestora fiind decisă de locul ocupat în clasament în campionatul trecut. Din prima Conferință fac parte formațiile clasate pe locurile 1, 4-5, 8-9, 12-13 și 16, iar din cea de a doua ocupantele locurilor 2-3, 6-7, 10-11, 14-15 și o nou promovată.

CSM Focșani 2007 va face parte din Conferința B, alături de CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, CS SCM Timișoara, CS Dinamo București, CSA Steaua București, ABC Athletic Constanța, CSM Galați și ABC Laguna București. În prima etapă, la 28 septembrie, baschetbaliștii antrenați de Petruț Mihai se vor deplasa la Timișoara pentru meciul cu formația locală CS CSM, după care vor continua acasă cu Dinamo București, în deplasare cu Steaua București, acasă, cu Athletic Constanța, la CSM Galați, în etapa a șasea CSM 2007 va sta, apoi va continua în Sala Polivalentă cu ABC Laguna București, la CSM CSU Oradea și, în ultima etapă a turului, la CSO Voluntari.

Cupa României va începe cu disputa pe 6 grupe a câte trei echipe care vor juca fiecare cu fiecare, formațiile clasate pe primul loc și cele mai bune două locuri 2 urmând să promoveze în Turneul Final care va avea două grupe a câte patru echipe. În urma tragerii la sorți care a avut loc ieri la Ploiești, CSM Focșani 2007 a fost repartizată în Grupa F, alături de Rapid București și CSM Galați. Jocurile din grupa F vor avea loc la București, în perioada 1-3 octombrie, în organizarea formației Rapid care a câștigat licitația organizată de FR Baschet. Având în vedere pozițiile pe care cele trei echipe s-au clasat la finalul campionatului trecut, se poate spune că este o tragere la sorți foarte bună pentru focșăneni. Rămâne de văzut care va fi forța de joc a grupărilor din Liga Națională în componențele pentru sezonul 2022-2023. 

CSM Focșani 2007 este în procesul de reașezare a lotului, așa cum se obișnuiește în intersezon. Profesorul Petruț Mihai a fost în această lună în SUA pentru a vedea la lucru, în trei campuri, jucători care ar putea evolua pentru CSM 2007 în sezonul care vine. Ieri, când se întorcea de la Ploiești unde participase la tragerea la sorți a grupelor Cupei României, mi-a spus că este în discuții avansate cu jucătorii pentru Lotul 2022-2023 și că foarte curând vor fi semnate și contractele cu aceștia. În urmă cu o lună, antrenorul Petruț Mihai îmi declara: Încercăm să construim o echipă competitivă, cu care să ne menținem la acest nivel. Vor fi două grupe de câte 9 formații care vor fi grupate după sezonul regulat în ”Top ten” și play-off pentru locurile 11-18, cu locurile 17 și 18 retrogradabile la final! Ne dorim să terminăm viitorul campionat deasupra acestor locuri”. Declarația rămâne valabilă și după stabilirea componenței celor două Conferințe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here