Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Școală de vară la Liceul de Artă din Focșani cu elevi din Ucraina, Moldova și Transnistria

Elevi din Ucraina, Republica Moldova și Transnistria vor picta și sculpta alături de tineri din Focșani și Adjud în cadrul proiectul transfrontalier „Identitate, Spiritualitate și Cultură Românească” care va fi organizat în perioada 25-31 iulie în municipiu. Activitățile din cadrul proiectului vor fi organizate sub forma unei Școli de Vară la care vor participa 47 de elevi și cadre didactice din instituțiile publice partenere din Ucraina, Republica Moldova și Transnistria, la care se adaugă 43 elevi și profesori coordonatori de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani și Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, care vor coordona activitățile în regim de voluntariat. Proiectul internațional este realizat în parteneriat de Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, Primăria Focșani, Inspectoratul Școlar Județean, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei-Protoieria Panciu, Centrul de resurse pentru adolescenți și tineret „Craft”, Bălți, Republica Moldova, Liceul „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, Ucraina, Liceul „Lucian Blaga” Tiraspol, Transnistria, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud.

Scopul proiectului este de a promova și valoriza potențialul individual și de grup al copiilor precum și însușirea, pe termen scurt și lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber fără frontiere. „Prin complexul de activități organizate în cadrul Școlii de Vară, partenerii își propun un schimb de experiență real, cunoașterea valorilor culturale și spirituale ale neamului românesc, valorificarea potențialului creator și utilizarea experienței în îmbunătățirea demersului didactic”, se arată în prezentarea proiectului. În cadrul proiectului vor fi realizate ateliere de creație, respectiv Atelier de pictură – Icoane pe sticlă, Artă urbană, Ro-art mozaic, Atelier sculptură – în Atelierele de pictură și sculptură ale Liceului de Artă dar și în Parcul Nicolae Bălcescu. Activitatea zilnică din cadrul atelierelor va fi prezentată pe blogul și pe pagina de facebook realizate pentru proiect.

Bugetul solicitat de la municipalitate este de 38 mii lei. Banii urmează să fie aprobați la ședința extraordinară a Consiliului Local care va avea loc astăzi. Suma solicitată este de 30,4 mii lei pentru asigurarea meselor zilnice, 5,85 mii lei pentru materialele promoționare care vor fi inscripționate cu sigla proiectului și 2 mii lei pentru asigurarea apei plate pe întreaga perioadă a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?