Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Bărbat prins drogat la volan; în mașină, polițiștii au găsit „patru muguri de culoare maro cu miros înțepător”

În cursul nopții trecute, în jurul orei 01:45, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un autoturism care circula pe Calea Moldovei.

Bărbatul de 29 de ani, din municipiul Tecuci, care se afla la volan, avea un comportament specific consumatorilor de substanțe psihoactive, aparatul Drugtest indicând rezultat pozitiv pentru THC.

În autoturism a fost identificat și un bărbat, de aceeași vârstă, proprietar al autoturismului.

De asemenea, la efectuarea controlului autoturismului, au fost identificate o cutie ce conținea patru muguri de culoare maro cu miros înțepător şi trei recipiente din plastic, în care se aflau resturi vegetale de culoare galben-verzui, cu miros înțepător precum și un dispozitiv de mărunțit, tip grinder.

După efectuarea controlului, bărbatul care se afla la volan a fost condus de polițiști la spital, iar testul preliminar pentru determinarea substanțelor psihoactive, a indicat o valoare pozitivă la rubrica THC(cannabis).

Conducătorului auto i-au fost recoltate ulterior mostre biologice, în vederea determinării substanțelor psihoactive.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere (încredințare).

Rețineți:

*Răspunderea penală*

Răspunderea penală pentru încredințarea autovehicului unei alte persoane este posibilă în anumite situații.
Mai exact, dacă deținătorul autovehicului o încredințează cuiva despre care știe că:

-nu are permis de conducere;
-are un permis de conducere necorespunzător ori acesta a fost retras sau anulat sau dreptul de conducere al persoanei căreia i-a fost încredințat, a fost suspendat ori acea persoană nu are dreptul de a conduce autovehicule în România;
-persoana care a primit autovehiculul spre a fi condus a consumat alcool și are o îmbibație de alcool în sânge de peste 0,8 g/l de alcool pur în sânge;
-persoana care a primit autovehiculul a consumat substanțe psihoactive.

*Pentru o asemenea faptă, deținătorul autovehicului riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau amendă penală.*

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?