Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

PSD – vot în unanimitate pentru ca Daea să revină la Ministerul Agriculturii. Prefectul Halici: Avem așteptări mari legate de execuția Canalului Siret-Bărăgan

Conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii, a anunţat, miercuri, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu. „În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Şi mă bucur mult că toţi colegii – a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la primul ministru, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici a precizat că de la Petre Daea există „așteptări mari legate de execuția până la final a Canalului Siret-Bărăgan”: „Îl felicit pe noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, pentru alegerea lui în unanimitate. Este un profesionist de la care avem așteptări mari legate de execuția până la final a Canalului Siret-Bărăgan pentru care am depus chiar astăzi un memoriu pentru finanțarea celor 23 de km care au mai rămas. L-am invitat să vină în Vrancea cât de urgent pentru a găsi împreună soluții pentru a readuce la normalitate microclimatul grav afectat de secetă. Sectorul agriculturii este vital pentru siguranța națională și eu depun toate eforturile pentru a soluționa favorabil problemele atât ale fermierilor cât și ale viticultorilor.“

Ministrul nominalizat al Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că „cu hrana nu-i de joacă”.

Întrebat, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD, dacă le va recomanda micilor fermieri să folosească apa cu mai multă atenţie, Daea a arătat că nu poate face acest lucru. „Eu nu pot face asta, şi să fim bine înţeleşi. Planta nu poate trăi fără apă, este factorul vital. Legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu-şi permite nici un legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are sursă de apă. (…) Cu hrana nu-i de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei, de aceea le transmit fermierilor să-şi folosească resursele de care beneficiază în zona respectivă”, a explicat Daea.

El i-a îndemnat pe agricultori să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în aşa fel încât să realizeze producţia pentru care au investit, iar toată populaţia să se hrănească cu produse româneşti. „Acolo unde a secat sursa de apa, ce să-i fac? Eu n-am o soluţie, în condiţiile în care nu există apă. De unde să o aducă, cine să o aducă şi cine să o folosească, în condiţiile în care nu există sursa respectivă? (…) Voi continua toate proiectele începute de domnul Adrian Chesnoiu”, a adăugat social-democratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?