Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Elevi de 10 la Bacalaureat 2022. Interviu cu Ani Robu, absolventă a Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani

Astăzi o vom cunoaște pe Ani Teodora Robu din Mărășești, una dintre elevele care anul acesta a obținut 10 pe linie la examenul de Bacalaureat. Absolventă a Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani, tânăra spune că nu se aștepta la media generală 10 pentru că a avut multe emoții la proba scrisă de la Limba și literatura română. „Sincer, nu mă așteptam să iau 10 la toate. Am rămas chiar surprinsă când am văzut, iar părinții au rămas uimiți. La Română aveam oarecare emoții, pentru că acolo rezultatele pot fi interpretabile. La Matematică și Geografie, în schimb, nu am avut nicio grijă pentru că mi s-au părut dintotdeauna niște materii ușoare. Ca să mă asigur că sunt notele mele, am verificat codul de vreo 5 ori, să văd dacă l-am introdus corect. Și se pare că da. Am fost sunată în acea zi și de doamna dirigintă, Mihaela Tudor, profesoară de Contabilitate, care m-a felicitat‟, spune Ani. 

Secretul notelor de 10?! Mult lucru individual, seriozitate și dorința de a ajunge cât mai departe din punct de vedere profesional. „Le mulțumesc foarte mult profesorilor pentru ajutorul și timpul acordate. Le sunt profund recunoscătoare. Părinților, de asemenea, le mulțumesc foarte mult pentru încrederea acordată și pentru că mereu au fost lângă mine‟, adaugă tânăra.

„Vreau să mă înscriu la Facultatea de Drept‟

În urmă cu patru ani, Ani alegea profilul economic de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani, fără să știe că va ajunge să îndrăgească foarte mult atât colegiul, cât și profesorii. Acum, după absolvirea liceului și promovarea examenului maturității, adolescenta este sigură că a făcut alegerea potrivită. Dorindu-și să ajungă un bun procuror, Ani se va înscrie la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza‟ Iași. „Încă din clasa a XI-a a apărut gândul de a da la Facultatea de Drept. Pot să spun că o doamnă profesoară de modul de la mine de la liceu m-a îndrumat și mi-a inspirat această carieră. Aș dori, după terminarea facultății, să dau admitere la Institutul Național de Magistratură și ar fi foarte bine dacă aș deveni procuror‟, speră Ani.

În timpul liber, tinerei îi place să deseneze și să picteze, pasiuni pe care le-a descoperit în clasele primare. Și vacanțele petrecute la bunicii de la țară, în compania prietenilor, reprezintă o adevărată oază de liniște, motiv pentru care, în această vacanță de vară, după admiterea la facultate, Ani și-a propus să meargă la bunici. Profitând de vremea frumoasă și de soarele generos al verii, tânăra ia în calcul și o vacanță cu prietenii sau cu familia la munte sau la mare. 

O felicităm pe Ani Teodora Robu pentru rezultatele obținute și-i dorim succes în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?