VIDEO: Peste 50 de hectare de vegetaţie uscată şi pădure afectate de un incendiu, la Sihlea

0
2486

Pompieri din Vrancea şi Buzău intervin cu mai multe autospeciale la Sihlea, în judeţul Vrancea, pentru stingerea unui incendiu care a afectat peste 50 de hectare de vegetaţie uscată şi pădure, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, conform AGERPRES. „Astăzi, în jurul orei 14,00, pompierii buzoieni au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza localităţii Voetin din comuna Sihlea, judeţul Vrancea. În acest moment, la faţa locului se lucrează la localizarea incendiului care, din primele estimări, se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată şi un hectar litieră şi pădure”, a precizat ISU Buzău. Potrivit sursei citate, la locul indicat au fost dislocate două autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat şi Buzău, o autospecială din cadrul ISU Vrancea, şi SVSU Sihlea, la nevoie existând posibilitatea de suplimentare cu alte forţe şi mijloace.
Conform ISU Vrancea, la intervenția de la Sihlea, „ISU Vrancea acționează cu următoarele forțe de intervenție: 6 autoapeciale de stingere cu apă și spumă, 1 atv, 2 autospeciale de prima interventie si comanda, 1 autocamion multirisc și 1 autospecială de transport persoane și victime multiple. ISU Buzău intervine cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 1 cisternă de 10 t. Totodată, la fața locului intervin SVSU Sihlea și SVSU Gugești fiecare cu câte 1 autospecială de stingere, SVSU Obrejița, Serviciul Salvamont cu 2 atv și Ocolul Silvic Dumitrești cu 20 lucrători”.

UPDATE ISU Vrancea, ora 20.00: În urma incendiului din comuna Sihlea au fost afectate 25 ha vegetație uscată și circa 50 ha de pădure, litieră și coronament. La această oră incendiul de vegetație, care s-a manifestat în mai multe focare, a fost lichidat. Forțele de intervenție au localizat incendiul de pădure și acționează în continuare pentru lichidarea focarelor. Pe parcursul nopții vor rămâne să asigure zona 3 echipaje din cadrul I.S.U. Vrancea cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 atv și 1 echipaj din cadrul SVSU Sihlea cu 1 autospecială de stingere.

Reactualizare info: Incendiul din comuna Sihlea a fost lichidat. Au ars aproximativ 25 ha vegetație uscată și circa 51 ha pădure, litieră și coronament. În continuare zona este asigurată de SVSU Sihlea.

Sursa video și foto: ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here