CUP Salubritate, avertisment: pentru nerespectarea tipului de deșeu permis la colectare se pot aplica amenzi de până la 15.000 lei!

0
1650

În vederea respectării prevederilor legale în vigoare, respectiv OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, pentru o mai bună gestionare a deșeurilor reciclabile și atingerea țintelor stabilite prin lege, cetățenilor municipiului le revine obligația de a depune deșeurile reciclabile la punctele de colectare cu aport voluntar de pe raza municipiului Focșani sau în sacul galben (pentru zona de case) pus la dispoziție de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de salubrizare a localităților Focșani și Golești în colaborare cu operatorul autorizat CUP Salubritate SA, sac care va fi ridicat în zilele destinate colectării acestuia, menționate lunar pe factura de salubritate.

Tipurile de deșeuri reciclabile care pot fi depuse în Sacul Galben sau Containerele speciale sunt: hârtie și carton (ambalaje din carton, maculatură – caiete, cărți, ziare, reviste); metal (doze metal, conserve – doar ambalajele, fără resturi alimentare, recipienți cosmetice); plastic – PET (suc, apa, bere), folie de plastic, pungi și ambalaje din plastic, flacoane (șampon, detergent). „Este important ca ambalajele depozitate să nu mai conțină resturi alimentare. Pentru a folosi la maximum capacitatea sacului galben sau recipientului special destinat, pliați, turtiți sau striviți ambalajele. Sacii galbeni NU se vor folosi pentru ambalaje din sticlă. Aceasta se colectează separat, o dată pe lună!! Data colectării sticlei va fi imprimată pe factură. Avem rugămintea să NU depozitați în sacii galbeni sau containerele special destinate colectării deșeurilor reciclabile, deșeuri precum: încălțăminte, deșeuri textile, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri, anvelope, ambalaje de hârtie, carton, plastic, polietilenă care conțin resturi alimentare!”, se arată într-o informare a CUP Salubritate.

La colectarea sacului galben, salariații CUP Salubritate SA vor face verificări în recipienți în vederea respectării tipului de ambalaj permis pentru reciclare. Vor fi colectate doar deșeurile care sunt destinate reciclării (hârtie, carton, plastic, metal – fără resturi alimentare)! Nerespectarea tipului de deșeu duce la neridicarea sacului galben! Pentru nerespectarea tipului de deșeu permis la colectare se vor aplica amenzi cuprinse între 5.000 – 15.000 lei, potrivit OUG 92/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here