Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Tineri cu care ne mândrim. Interviu cu Laurențiu Marian Goia, șeful promoției 2022 de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani

Atât timp cât îți propui ceva și depui efortul necesar, este posibil să obții rezultatele dorite. Laurențiu Marian Goia, șeful promoției 2022 de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, spune că deși în clasele primare nu i-a plăcut să învețe, pe parcursul anilor și-a schimbat părerea. Din gimnaziu, în mintea adolescentului s-a conturat dorința de a deveni „un om important”, iar studiul intens și notele mari au părut ingredientul perfect. „Am început să iau exemplu de la alții și să mă perfecționez. Am vrut tot timpul să ajung un om important și mi s-a părut cea mai bună cale aceasta, să am note mari și să pot avansa. În toți cei patru ani am avut medii peste 9, iar anul acesta am fost numit șef de promoție cu media 9.95. Consider că prin perseverență și motivație am ajuns șef de promoție”, spune Laurențiu.

Un viitor inginer

Fiind pasionat de mașini încă de mic, la finalul clasei a VIII-a, Laurențiu a optat să se înscrie la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, alegând profilul Electrotehnică, specializarea Tehnician electrician-electronist auto. Cel care i-a insuflat pasiunea pentru mașini a fost tatăl lui care lucrează ca lăcătuș mecanic pe utilaje grele. Tânărul, originar din satul Lămotești, comuna Milcovul, și-a propus să se înscrie la Universitatea „Transilvania” din București, Facultatea de Electrotehnică. Pentru că, spune el, „îmi doresc să devin un inginer în tehnica electronistă. Aș prefera să rămân în domeniul auto în continuare pentru că este un domeniu care încă se dezvoltă, iar mașinile electrice de acum iau amploare”.

Cei patru ani de liceu au fost frumoși, dar „se putea mai bine dacă nu ar fi fost pandemia, pentru că a răpit o bucată bună din ei”. Cum s-a descurcat la Bacalaureat șeful promoției 2022 de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani?! „Destul de bine. Dacă aveam un scris de mână mai frumos, era mai bine la Română, dar, din moment ce sunt stângaci care scrie cu dreapta, nu a ieșit exact cum aș fi vrut. Am luat 8.50. Consider că era lucrare de notă mai mare, dar am decis să nu fac contestație pentru că mă gândesc că poate altcineva va întâmpina și mai mari dificultăți pentru a-mi înțelege scrisul, așa că nu se merită. Nemulțumitului i se ia darul. La Matematică am avut 8,05, nu am picat pe subiect, și la Biologie 9,63”.

Pentru bunăvoința și răbdarea pe care „au avut-o atât cu mine, cât și cu ceilalți colegi, le mulțumesc profesorilor”, iar părinților „le transmit mii de mulțumiri” pentru că fără suportul și sfaturile lor nu ar fi ajuns aici. În vacanța de vară, după ce se va înscrie la facultate, Laurențiu își dorește să se odihnească „pentru că a fost un an greu”.

Îl felicităm pe Laurențiu Marian Goia pentru rezultatele obținute și-i dorim succes în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?