Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Rugby -Alexandru Savin a marcat eseul României în partida test cu Italia!

  • În meciul de pe Stadionul Arcul de Triumf, vineri seara, oaspeții s-au impus cu 45-13 (19-6)

Naționala de rugby seniori a României a jucat vineri, 1 iulie, pe Stadionul Arcul de Triumf, prima dintre cele trei partide test pe care le are programate în această lună. De la ora 21:00, românii au avut adversară echipa Italiei, una dintre participantele la Turneul celor 6 națiuni, în fața căreai au cedat cu 13-45, după ce au condus cu 3-0, prin transformarea primei lovituri de pedeapsă a întâlnirii prin Vlaicu. În echipa României au evoluat și doi foști jucători proveniți de la LPS Focșani, din ultimele generații crescute de marele om de rugby care a fost Viorel Ion – brăileanul Marius Antonescu și focșăneanul Alexandru Savin, intrat în repriza a doua. La eseuri a fost 7-1 pentru oaspeți, încercarea României fiind reușită de Alexandru Savin cu puțin înainte de final, când gazdele aveau un jucător eliminat: la capătul unei acțiuni de atac prelungite, Alex a primit mingea aproape de linia de fund și a plonjat în terenul de țintă pentru cinci puncte cărora colegul său Bucur le-a adăugat două cu transformarea care a urmat.

Rugbiștii români vor mai disputa două partide test în această lună, la Montrevideo, cu Uruguay.

România este calificată la Cupa Mondială din 2023, la Paris, unde va întâlni Irlanda pe 9 septembrie, Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoţia pe 30 septembrie şi echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

În Lotul României mai este încă un jucător format la Focșani, Andrei Gorcioaia (Andre Gorin) care nu a evoluat contra Italiei fiind indisponibil.

În foto – Faceboo@Federația Română de Rugby – Marius Antonescu prinde după o repunere din margine iar Alexandru Savin încearcă să oprească o degajare a unui rugbist italian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?