Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Elevi de 10 la Evaluarea Națională 2022. Interviu cu Denisa Maria Spătaru, absolventă a Școlii Gimnaziale „Petrache Blându” Ciușlea

Denisa Maria Spătaru, absolventă a Școlii Gimnaziale Petrache Blându” din Ciușlea, consideră că media 10 pe care a obținut-o anul acesta la Evaluarea Națională este „o minune de la Dumnezeu, pentru că m-am rugat foarte mult să iau 10”. Absolvind clasa a VIII-a cu media generală 10, Denisa a fost numită șefă de promoție, titlul care o onorează și îi dă încrederea de a continua să depună aceeași pasiune în ceea ce privește școala. Dacă la proba scrisă de la Matematică adolescenta se aștepta la 10, la Limba și literatura română avea „mici dubii”, care au dispărut însă odată ce a văzut rezultatele. „În momentul în care doamna Alina Murgeanu, profesoară de Limba și literatura română, ne-a trimis poză de la panou, și am văzut 10 pe line, am rămas fără aer. Vreo 20 de minute n-am putut să-mi revin. Eram în stare de șoc! Nu mă așteptam”, recunoaște Denisa.

Atât pe profesoara Alina Murgeanu, cât și pe Andreea Sâmbotin, profesoară de Matematică, Denisa le vede ca pe niște mentori care i-au ghidat pașii în cei patru ani de gimnaziu: „În fiecare an, doamna Alina Murgeanu m-a înscris la olimpiada de Limba română, la Universul cunoașterii prin lectură și am avut o creștere, iar în clasa a VIII-a am reușit să mă calific și la etapa națională, obținând chiar 100 de puncte la etapa județeană, iar la națională m-am simțit bine”.

Cât despre rezultatul obținut la Evaluarea Națională, Denisa spune că „știe toată comuna”. Vestea că fiica lor cea mare a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională i-a bucurat peste măsură pe părinții Denisei, iar lacrimile de bucurie din ochii lor au curs preț de câteva minute bune. „Chiar și sora mea mijlocie a plâns când a aflat notele”, adaugă adolescenta. Sfaturi la fel de prețioase ca cele ale mamei, adolescenta a primit și de la profesoara Aneta Turbatu, diriginta ei, căreia îi mulțumește și-i este recunoscătoare.

Cu gândul la o carieră militară…

Pentru a avea mereu rezultate bune la școală, Denisa a renunțat în unele situații le anumite seriale, sau la simpla „navigare pe internet”. Și-a dorit să obțină o medie bună la Evaluarea Națională, astfel încât să se înscrie fie la Colegiul Național „Unirea” Focșani, fie la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, profil Matematică-Informatică. Își dorește ca la finalul clasei a XII-a să fie tot o elevă de 10 pe linie, „vreau nota de două cifre, așa cum îi place mamei să spună, adică 10”. Cu toate că încă este devreme și mai are timp să-și facă planuri pentru viitorul profesional, Denisa spune că, după ce va absolvi liceul, se va îndrepta către Academia Militară, pentru că-și dorește să îmbrace „haina statului”.

Părinții mi-au oferit tot ce mi-am dorit și asta m-a ajutat și mi-a arătat câte sacrificii au făcut ei pentru mine și pentru a ajunge ceea ce sunt astăzi. Le mulțumesc foarte mult pentru educația pe care mi-au oferit-o, și promit că o să le fiu aproape întotdeauna, așa cum mi-au fost și ei. În același timp, sunt foarte mândră și de cele două surori mai mici ale mele, de 3, respectiv 13 ani. Sora mijlocie va trece în clasa a VIII-a și așteaptă examenul. Pe mai departe și-ar dori să intre la Liceul Militar. Sora cea mică este artistă, îi place să cânte la orgă, la chitară și cu vocea”, spune Denisa.

În vacanța de vară, adolescenta își dorește să se relaxeze cât mai mult, să se ocupe mai mult de sora cea mică, „pentru că începe grădinița, iar în ultimul an am cam neglijat-o”, să citească mai multe cărți și să iasă cu prietenii.

Totodată, Denisa își propune să mai scrie poezii, pasiune pe care a descoperit-o în urmă cu un an, și care crede că se va materializa într-un volum. „Scriu poezii de anul trecut, încă nu le-am publicat, dar urmează. Mă inspiră viața mea rurală și simplă. Sunt foarte atrasă de peisaje, de natură, de câmpul verde, de cerul albastru… de tot ceea ce mă înconjoară”, mai adaugă tânăra. Pentru răbdare, dăruire, atenție și sfaturi, Denisa le mulțumește foarte mult profesorilor ei și-și dorește ca „Bunul Dumnezeu să le lumineze tot parcursul vieții și să aibă parte întotdeauna de elevi buni, silitori și… să nu mă uite”.

O felicităm pe Denisa Maria Spătaru pentru rezultatele obținute și-i dorim succes în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?