Focșănean care consumase cocaină și cannabis, prins de polițiști, la volan, pe str. Tăbăcari

0
1573

PREȚUIEȘTE VIAȚA: SPUNE „NU” DROGURILOR ȘI ALCOOLULUI!

Prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive și a conducerii autovehiculelor sub influența acestora sau a alcoolului – prioritate a polițiștilor vrânceni. 

Astfel, în această săptămână au fost testați cu aparatele Drugtest 21 de șoferi, iar 2 dintre aceștia au ieșit pozitivi la diferite substanțe psihoactive.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea împreună cu partenerii instituționali desfășoară activități de prevenire și conștientizare în rândul comunității, dar mai ales în rândul conducătorilor auto, care sunt tot mai predispuși consumului.

Trebuie să știți că atunci când vă urcați la volan sub influența substanțelor psihoactive vă puneți în pericol, atât pe voi înșivă, cât și pe ceilalți participanți la trafic, dar riscați și să fiți cercetați penal și să vă pierdeți dreptul de a conduce.

Cel mai recent caz din această categorie a fost descoperit de polițiștii Biroului Rutier, joi dimineață, în centrul municipiul Focșani.

Astfel, la ora 09:30, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Tăbăcari, din municipiul Focșani, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat valori pozitive pentru Coc – cocaină și THC – cannabis.

Bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării mostrelor biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Ieri, 1 iulie, ora 01:00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat în trafic, pe Drumul Comunal 169, în comuna Slobozia Bradului, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din localitate, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 30 iunie, ora 23:45, polițiștii din cadrul Poliţei Orașului Panciu au depistat în trafic, pe strada Nicolae Titulescu din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani, din localitate.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus de polițiști la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Alcoolul și drogurile la volan îți pot pune în pericol viața și libertatea.

Alege corect, nu te lasa influențat!

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here