Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Prefectul Nicușor Halici: Unitatea Antigrindină Vrancea a avut interdicție de a lansa rachete, emisă de autoritățile aeronautice!

Prefectul județului Vrancea Nicușor Halici a remis presei un comunicat în care arată că Unitatea Antigrindină Vrancea a avut interdicție de a lansa rachete, emisă de autoritățile aeronautice (Autoritatea Aeronautică Civilă Romană).

Mai jos redăm integral remis de Instituția Prefectului Județului Vrancea:

Sistemul de protecție antigrindină nu poate fi asemănat cu o umbrelă!

Conform datelor înregistrate ieri la Centrul Unic Integrat Antigrindină, în intervalul orar 16:30-17:05, Unitatea Antigrindină Vrancea a avut interdicție de a lansa rachete, emisă de autoritățile aeronautice (Autoritatea Aeronautică Civilă Romană).

Precipitațiile înregistrate în cursul zilei de ieri au fost de aproximativ 50 l/mp în zona Panciu- Tifești și cantități însemnate de grindină.

Precizăm faptul că nu numai în spațiul aerian din județul Vrancea au fost înregistrate interdicții, ci și în județele Iași și Prahova, la intervale de timp diferite.

Sistemul de protecție antigrindină nu poate fi asemănat cu o umbrelă care ne protejează permanent. Eficacitatea acestuia este de 75% și este dată de limitările azimuturilor interzise, a radarului meteorologic și a interdicțiilor periodice de lansare din cauza navelor care tranzitează spațiul aerian la acel moment.

Prin intervenția Unității Antigrindină Vrancea, fenomenul meteorologic de formare a grindinei ar fi putut fi redus, însă sunt situații în care trebuie respectate protocoalele.

„Fac apel la toți vrâncenii să caute adevărul în știri asumate de către autoritățile responsabile, să nu se lase pradă știrilor de tip „fake news“ apărute în mediul public. De asemenea, fac apel și la toți fermierii din toate domeniile agriculturii românești la calm, responsabilitate și echilibru pentru identificarea celor mai eficiente măsuri de a traversa această perioadă grea, încercată de tot felul de riscuri“ – prefect Nicușor HALICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?