Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Muzica de calitate, promovată de elevii cuziști cu ajutorul unui site creat de ei

Elevii clasei a X-a B de la Colegiul „Al. I. Cuza‟ Focșani, coordonați de dirigina lor, profesoara de Matematică Silvia Oancia, au creat Music by CNC, https://musicbycnc.site/, un site prin care își propun să promoveze muzica de calitate. Ideea acestui site a apărut la finalul anului școlar, din dorința de a avea o activitate și pe timpul vacanței de vară, dar și pentru a veni în întâmpinarea adolescenților, cu muzică de calitate și artiști de top. Concret, săptămânal, pe site vor fi încărcate câte 10 melodii, din care vor putea fi alese 5, acestea urmând să alcătuiască top-ul săptămânii.

Site-ul va fi funcțional permanent și ne dorim să-l îmbunătățim.  O să avem și niște recenzii săptămânale, dar o să venim și cu câteva informații despre viața artiștilor care ies pe primul loc, astfel încât să le îmbogățim cunoștințele adolescenților‟, explică prof. Silvia Oancia. Cei 26 de elevi ai clasei a X-a B își doresc ca „toți colegii de liceu să participe la acest proiect pentru că muzică ascultă toată lumea‟. Iar prof. Silvia Oancia speră ca, prin intermediul acestui proiect, să „ridicăm nivelul de cultură în rândul tuturor elevilor de la Colegiul «Al. I. Cuza» Focșani‟.

 

Tu alegi top-ul săptămânii!

Muzica „facilitează creativitatea, concentrarea și capacitatea de muncă, ridică nivelul de motivație și conferă sentimentul de putere‟. Fie că suntem veseli sau triști, muzica este „medicamentul‟ la care apelăm uneori pentru a ne relaxa. Dacă v-am atras atenția asupra acestui proiect, haideți pe https://musicbycnc.site/ și alegeți melodiile care vă plac cel mai mult. Regula jocului este simplă: „timp de o săptămă, (de marți până în ziua de luni a săptămânii următoare) pe site-ul mai sus menționat vor fi listate un număr de zece melodii din care fiecare votant poate alege cinci. Cultura muzicală se dobândește în timp și se transmite din generație în generație. Așadar, dacă ești cuzist, vino alături de noi, ascultă muzică și votează!!‟, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Colegiului Național „Al. I. Cuza‟ Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?