Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Elevi de 10 la Evaluarea Națională 2022. Interviu cu Iasmina Simion, absolventă a Colegiului Național „Unirea” Focșani

Media generală 10 la Evaluarea Națională este un vis frumos pentru mulți candidați, însă pentru Iasmina Alexandra Simion, absolventă a Colegiului Național „Unirea” Focșani, este o realitate și o confirmare a faptului că munca depusă în cei patru ani de gimnaziu nu a fost în zadar. Cu toate că nu a absolvit școala gimnazială cu 10 pe linie, adolescenta spune că nu acesta a fost scopul ei, ci și-a propus să învețe cât mai bine și să rămână cu informații care să o ajute în viața de zi cu zi. „Am știut mereu că pentru a obține o notă mare este nevoie să muncesc și să fiu constantă, așa că am încercat să învăț în fiecare zi lecțiile predate la clasă de domnii profesori.

Profesorii au jucat un rol foarte important pentru noi, deoarece ne-au susținut și ne-au explicat mereu ce nu înțelegeam și ne-au învățat nu numai lecțiile predate din cărți, ci și lecții de viață și cum să ne comportăm. Prin urmare, le mulțumesc pentru toată susținerea pe care ne-au acordat-o pe parcursul tuturor celor patru ani și sperăm să-i revedem în continuare”, spune Iasmina. Când a văzut rezultatele de la Evaluarea Națională, Iasminei nu i-a venit să creadă. Media 10 obținută la capacitate o va ajuta să rămână în continuare la CNU Focșani și să se înscrie la profilul Biologie-Chimie. „Cred că profesorii și atmosfera din acest colegiu sunt speciali, motiv pentru care îmi doresc să rămân în continuare elevă aici”, adaugă tânăra.

Cu gândul la… Medicină

În timpul școlii gimnaziale, Iasmina a participat atât la olimpiade, cât și la concursuri școlare, privindu-le ca pe oportunități de adaptare și acomodare cu examenele. Nu a făcut din rezultatele perfecte un obiectiv, însă a reușit să obțină punctaje mari și să-și dezvolte cunoștințele dobândite la școală. „Am fost implicată și în proiecte Erasmus”, spune cu mândrie adolescenta. A ales profilul Biologie-Chimie pentru că, pe viitor, și-a propus să se înscrie la Facultatea de Medicină. Dorința de a deveni medic a apărut încă din copilărie, fiind un domeniu care crede că i se potrivește.

Cu toate că a acordat întotdeauna o atenție sporită studiului, Iasima a reușit să se și distreze, ba chiar a practicat și dans sportiv încă de la vârsta de 3 ani. Acasă are o colecție impresionantă de cupe, medalii și trofee câștigate la diferitele competiții la care a participat, atât solo, cât și alături de partenerul ei de dans. „Sunt 11 ani de când practic dans sportiv. Încă nu m-am lăsat, doar că în clasa a VIII-a am mers mai rar pentru că voiam să-mi ating obiectivul, mai precis să intru la profilul Biologie-Chimie.

Am început să practic dans sportiv la Focșani, cursurile urmându-le în acest moment tot la Focșani, dar am fost și la Bacău și la București. Am fost atât campioană națională, cât și vicecampioană. Am concurat la categoria de vârstă 16-35 de ani, solo, când eram mai mică, de la 7 până la 13 ani, după, când am găsit un partener, am concurat ca pereche, la 16-35, el fiind mai mare”, povestește Iasmina.

În vacanța de vară, adolescenta își dorește să iasă în oraș cu prietenii și să citească mai mult, atât din literatura română, cât și din cea internațională, engleza și germana fiind limbile străine care-i plac. Recunoscătoare pentru faptul că i-au fost alături și au încurajat-o de fiecare dată când a obținute rezultate bune atât la școală, cât și la competiții, Iasmina le mulțumește părinților și speră că vor fi în continuare la fel de mândri de ea.

O felicităm pe Iasmina Simion pentru rezultatele deosebite obținute și-i dorim succes în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?