Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Tribunalul va lua o decizie astăzi în ceea ce privește arestarea primarului din Mărășești

Primarul Valerică Chitic este în continuare în libertate, astăzi Tribunalul Vrancea urmând a da o soluție în dosarul în care procurorii solicită arestarea sa preventivă. Vineri, instanța a decis să amâne cu câteva zile o hotărâre în acest sens, în condițiile în care edilul din Mărășești a fost pus în libertate încă de miercuri seară, atunci când a expirat măsura reținerii, luată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Miercuri, procurorii au solicitat arestarea preventivă a lui Valerică Chitic, căruia i-a fost adusă la cunoștință calitatea de inculpat după ce în dosar au fost audiate, ca suspecți, alte trei persoane.

Primarul a fost reținut marți noaptea, în urma audierilor, și a fost pus în libertate la distanță de 24 de ore, imediat ce măsura preventivă a expirat, dat fiind că solicitarea de arestare preventivă nu a fost judecată pe fond. Prima dată miercuri, tribunalul nu s-a pronunțat pe solicitarea de arestare preventivă, ci pe o excepție de competență ridicată din oficiu, soluția fiind de a trimite cauza pentru soluţionare la Judecătoria Focşani. În aceeași zi și această instanță a analizat competența, soluția fiind de admitere a excepției necompetenţei materiale. „(…) declină competenţa de soluţionare a propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea (…), în favoarea Tribunalului Vrancea. (…) constată ivit conflictul negativ de competență între Judecătoria Focşani și Tribunalul Vrancea şi dispune înaintarea dosarului la Curtea de Apel Galaţi – instanță ierarhic superioară comună, pentru pronunțarea regulatorului de competență”, se arăta în minuta judecătoriei.

De la CA Galați, joi, dosarul a fost retrimis în Vrancea, tot la tribunal: „(…) stabilește în favoarea Judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea competența de soluționare a cererii de luarea a măsurii arestării preventive, formulată Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea privind pe inculpatul CHITIC VALERICĂ DOREL, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, instigare la abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual, instigare la folosirea, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, constituirea unui grup infracțional. Definitivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?