Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Primarul Chitic rămâne în libertate; tribunalul a respins solicitarea de arestare preventivă

Soluție oarecum previzibilă a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, care astăzi a decis să respingă solicitarea procurorilor de a-l aresta pe Valerică Chitic, primarul din Mărășești.

Miercuri, 22 iunie, după ce în ziua anterioară s-au desfășurat percheziții în Mărășești, în mai multe locații și au fost audiate mai multe persoane, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat arestarea preventivă a edilului din Mărășești, cel mai probabil pe considerentul că ar putea influența ancheta.

De altfel, în noaptea de marți acesta fusese reținut, imediat după ce i s-a adus la cunoștință calitatea pe care o avea în dosar. Astăzi, după o amânare de pronunțare și după ce dosarul a făcut un ocol pe la alte două instanțe – Judecătoria Focșani și Curtea de Apel Galați, pentru a se stabili competența de judecare a propunerii procurorilor, a fost dată o soluție.
„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea privind arestarea preventivă a inculpatului Chitic Valerică Dorel, ca nefondată. Cu drept de contestație în 48 ore de la comunicare”, se arată în minută. În dosarul instrumentat la PT Vrancea, primarul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, instigare la abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual, instigare la folosirea, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, constituirea unui grup infracțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?