Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

GALERIE FOTO: Silvicultorii veterani au vizitat Parcul Memoriei Naționale – Stejarii României

Plantația înființată de Consiliul Județean Vrancea la Mărășești, Parcul Memoriei Naționale – Stejarii României, a fost vizitată vineri de o delegație numeroasă de silvicultori veterani din toată țara, membri ai Asociaţiei Pensionarilor Silvici din România, care marchează 29 de ani de la înființare. Cu această ocazie, au venit în județul Vrancea, iar printre obiectivele vizitate au fost și Parcul Memoriei Naționale și Mausoleul Eroilor de la Mărășești.

Silvicultorii au aflat că în cadrul proiectului, Consiliul Județean a împădurit o suprafață de 74,44 ha cu un număr de 335.000 puieți de stejar, ulm, tei, jugastru, urmând ca în următorii ani pădurea să fie amenajată sub forma unui parc deschis publicului, în apropierea Mausoleului Mărășești. Anual se efectuează lucrări de întreținere, iar în acest an sunt programate 5 etape de udare, prima desfășurându-se chiar în această perioadă. „La mulți ani, silvicultorilor veterani din județul Vrancea și din toată țara!”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare obiectivul de investiții Parcul Memoriei Naționale „Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate RO- MÂNDRIA”, în cadrul căruia au fost plantați 335 de mii de stejari. Proiectul a fost demarat în anul 2018 la inițiativa fostului președinte Marian Oprișan. Deși acțiunea de plantare a fost finalizată, proiectul continuă și în acest an dar și în anii următori, urmând să fie realizate lucrările de împădurire şi de întreţinere permanentă a culturilor forestiere realizate. Aceste lucrări vor fi efectuate de asocierea SC Terra Silva SRL şi SC Terra Forest SRL.

Consiliul Județean Vrancea a anunțat la finele lunii decembrie 2018 că Parcul Memoriei Naționale va fi realizat după conceptul „Roata Unirii”. Proiectul include trei zone majore: Zona 1 – zona comemorativă, reprezentată printr-un amfiteatru și un spațiu de tip scenă mobilă, folosit pentru omagierea eroilor; Zona 2 – zona culturală cuprinde activități diverse de tip mini-zoo, ateliere meșteșugărești, spații de joacă pentru copii, case vechi cu arhitectură tradițională, spații de alimentație unde se pot servi produse tradiționale. De asemenea, zona cuprinde și un mic traseu virtual pentru a înțelege mai bine ideea războiului; Zona 3 – zona de sport și agrement, formată dintr-o grădină tematică, un parc de tip Aventura și o zonă de Airsoft. Unele dintre traseele pietonale sunt dublate de o pistă velo, iar în anumite puncte sunt amplasate monumente ale personalităților marcante din timpul războiului: Mareșalul Averescu, Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?