Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Un nou portal pentru instanțele din Vrancea, Galați și Brăila

Curtea de Apel Galați a lansat pe 22 iunie un nou portal pentru instanțele din circumscripție, 13 la număr, printre care și cele din Vrancea. Portalul cagl.ro oferă mai multe opțiuni decât cel clasic și poate fi folosit atât de părțile din dosare sau reprezentanților acestora, cât și de public. Astfel, opțiunile sunt de înregistrare dosare noi, depunere documente într-un dosar deja existent, plata taxei judiciare de timbru într-un dosar, eliberarea certificatelor de grefă, eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătorești, precum și eliberarea copiilor dispozitivului unei hotărâri judecătorești. Totodată, aici este integrată complet și opțiunea de plată a taxei judiciare de timbru în pașii de solicitare online a serviciului – prin redirecționare între portalul Curții de Apel Galați, ghiseul.ro și înapoi. 

Credem că, prin acest proiect, deschidem drumurile pentru digitalizarea rapidă a serviciilor oferite de toate autoritățile și instituțiile publice din România. Suntem convinși că cetățenii ar avea de câștigat dacă plata online a taxelor, integrată în fluxul de lucru, ar fi implementată de către toate autoritățile și instituțiile publice din România, nu numai de către instanțele judecătorești. Interfața programatică (API) poate fi extinsă foarte ușor pentru plata integrată online a oricărui tip de taxă în beneficiul oricărei autorități și instituții publice din România.

Am ținut să arătăm că nu suntem mai prejos de alte state europene și să creăm un site web la nivelul standardelor internaționale din domeniu. Portalul beneficiază și de posibilitatea de a crea conturi de utilizator prin intermediul aplicațiilor single sign-on Google ID, Facebook ID și Apple ID (confortabil, fără adresă de e-mail și fără parolă) ori pe baza adresei proprii de e-mail. Această funcționalitate este în curs de dezvoltare și va fi disponibilă public în curând. Ne propunem ca, în viitorul apropiat, pentru cei care își creează conturi – ne adresăm în special profesioniștilor dreptului, avocați, consilieri juridici, practicieni în insolvență, care adresează multe solicitări instanțelor – să existe posibilitatea de a salva datele uzuale din formulare, cererile anterioare și documentele (fișierele) încărcate, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să introducă toate datele din nou pentru fiecare solicitare.

Vă invităm să folosiți portalul nostru situat la adresa https://cagl.ro și să ne transmiteți feedback-ul dumneavoastră. Aducem mulțumiri Autorității pentru Digitalizarea României și Asociației de Plăți Electronice din România (APERO). Așa cum arată și „inima” de pe portalul nostru, tot ceea ce facem, facem „cu mândrie pentru România”. Numai împreună putem reuși”, au transmis reprezentanții CA Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?